Rehber :
   
Eğlence Merkezleri
Mass Performance Hall
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.09.2009
AKP Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur,TTSO'da Çalışmaları ...


 Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur’un Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretinde, Akçaabat ve Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgeleri, Trabzon Gıda Toptancıları Sitesi konularının çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Toplantı öncesinde, Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) olarak takip edilen projeler hakkında Milletvekili Mustafa Cumhur’a bilgi aktardı.

AKÇAABAT OSB’YE DESTEK KESİLMEMELİ

Yeni teşvik yasasından Trabzon’a gelen yatırımları karşılamak üzere Akçaabat OSB’nin hızla tamamlanması gerektiğini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, bugüne kadar gösterilen desteğin devam ettirilmesi gerektiğini iletti.

VAKFIKEBİR’DE SORUNLU PARSELLER İÇİN ORTAK KARAR ÇIKMALI

Başkan Hacısalihoğlu, Vakfıkebir OSB’nin de yaşadığı tıkanıklığın aşılması için TTSO olarak, ilçe kaymakamlığı, Sanayi ve ticaret Bakanı ve Organize Sanayi Bölge Müdürü ile ayrı ayrı görüştüğünü anımsattı. Bu görüşmelerin ardından çözüm önerisi olarak Vakfıkebir OSB’deki 30-35 parsel sahibi ile toplantı yapılarak ortak bir kararın mahkeme ile çıkarılması olduğunu aktardı. Bu kararın Bakanlığa taşınması ile sorunun çözüme kavuşacağını söyledi.

TRABZON ERZİNCAN DEMİRYOLU FİZİBİL ÇIKMASADA YATIRAMA ALINMALI

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon – Gümüşhane – Erzincan Demiryolu Projesi’nin fizibilite çalışmasında sona yaklaşıldığını, proje fizibil çıkmasa da hayata geçirilmesi gerektiğini aktardı. Başkan hacısalihoğlu, “ Bu tür altyapılar ülke ve bölge menfaatleri göz önüne alındığında, fizibilitenin olumlu yada olumsuz çıkmasının hiçbir önemi yoktur. Fizibilite etüt süresi bir yıldı. Yakında tamamlanıyor. Proje başlaması için gerekli olan siyasi güç kullanılmalıdır.”diye konuştu.

GIDA TOPTANCILARI SİTESİNE ARTIK DESTEK VERİLSİN

Bölgenin merkezi olan Trabzon’un Gıda Toptancıları sitesi’ne ihtiyacı bulunduğunu belirten Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Projeye milletvekili Mustafa cumhur’dan destek verilmesini istedi.

TTSO’nun uzun süredir gündeminde yeralan Gıda Toptancıları Sitesi’nin. Son seçimlerde başkanlığa gelen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da seçim vaadi olan projeler arasına girmiş olduğunu anımsattı.

TTSO’nun yaptığı yer incelemeleri sonucunda, Belediye’ye üç alan önerisinde bulunulduğunu ifade ederek, “ Belediye- TTSO ve Gıda Toptancıları Üyelerimiz Deliklitaş mevkiinde kurulmasında hemfikir. Başlamak için destek verilmesi gereklidir.”dedi.

CUMHUR:GIDA TOPTANCILARI SİTESİ GEÇ BİLE KALDI

Milletvekili Mustafa Cumhur Belediye’nin iktidar partisi olarak Trabzon’a sunduğu Belediye seçimlerindeki 61 proje arasında bulunduğunu anımsattı. Konum olarak Trabzon, Doğu Karadeniz’in Başkenti olmasına karşın, çevresindeki illerde var olan Gıda Toptancıları Sitesi’ne sahip olmadığını aktardı. Cumhur, altyapı olarak Trabzon’un çok eksiklikleri bulunduğunu ifade ederek,” Trabzon için 4 bin yıllık bir kent ve Olimpiyatlar kenti gibi söylemlerde bulunuyoruz. Ama apartman altlarından, Çıkarın bizi’ diye sitemde bulunan Gıda Toptancısı esnafımıza çare bulamadık. Trabzon Gıda Toptancıları Sitesi için elimizden geleni yapacağız.”diye konuştu.

AKÇAABAT TÜRKİYE’NİN EN HIZLI YAPILAN OSB’DİR

Milletvekili Mustafa Cumhur, Akçaabat OSB’nin Türkiye’nin en hızla tamamlanmakta olan OSB’si kimliği taşıdığını söyledi.

VAKFIKEBİR OSB OLMAZ İSE ARSA OLARAK SANAYİ BAKANLIĞINA KATILMALI

Vakfıkebir OSB’de sorunun aşılamaması girişimlerine katıldığını vurgulayan Cumhur, “Vakfıkebir’i OSB yapamazsak bile sanayi bakanlığının envanterine alınmasını sağlamalıyız. Çünkü açıklanan yeni teşvik kanunu limanı, havaalanı ve Türkî cumhuriyetlerine avantajlı konumundan dolayı Trabzon yatırım alacaktır. Önümüzdeki 5 yıl içersinde bu arsa muhakkak değerlendiriliyor. İstanbul’da yapılan teşvik toplantısından sonra burada tekstil başta olmak üzere birçok yatırım yapmak isteyenler var.” Şeklinde konuştu.

KÜRESEL ISINMA TRABZON’UN SÜRKELİ GÜNDEMİNDE OLMALI

AKP Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur, küresel ısınmanın Trabzon’a olumlu yansımalar yapacağını, sürekli gündemde tutulması ve takip edilmesi gerektiğini bildirdi.

10–15 yıllık periyotlarda küresel ısınma değişimlerinin dünya da, doğa ile insan yaşamına zorluklar çıkaracağını iletti. Kuraklık ve içme suyu gibi zararlı sonuçların bu bölgede yaşanmayacağını ifade ederek,” Galyan 25 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasitededir. Uçarsu o bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Kayabaşı - ışıklar içme suyu katı atık projesi AB’den 15 milyon avro bütçe ila yapılacak. Küresel ısınma olayına içme suyu açısından hazırlıklıyız. 2011’de Olimpiyatlar burada yapılması ile Çakırgöl daha da ilgi çekici hale geliyor.” dedi.

2010 BÜTÇELERİ HAZIRLANIYOR, HEPBİRLİKTE TAKİP EDELİM.

Yatırımcı kuruluşların ve projelerin bütçelerinin Eylül, Ekim ve Kasım aylarında belirlenip 2010 programına alındığını ifade eden Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur, bu dönemde tüm Trabzonluların hep birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Trabzon’da 744 bin nüfus bulunduğunu, ancak İstanbul’da yaşayan nüfusun yüzde 5.2 oranının Trabzonlu olduğunu iletti. İstanbul’da, daha çok Trabzonlu yaşadığını ifade eden Cumhur,” İnşallah Trabzon – Gümüşhane - Erzincan demiryolu için hep birlikte başlanması için bastıracağız. Altyapı olarak iç yollarımıza önem veriyoruz. Duble yol olarak Beşikdüzü- İskenderli, Vakfıkebir – Tonya, Akçaabat – Düzköy, Köprübaşı ve Maçka yollarını tamamlamaya çalışıyoruz. Trabzon merkez’de ikinci kanuni bulvarı için istimlak çalışmalarına başlandı.” Sözlerine yer verdi.

FINDIKÇIYA OCAK AYINDA 750 TRİLYON ÖDEME YAPILACAK

1 – 15 Ocak 2010 tarihleri arasında fındık üreticisine kilo başına açıklanan 1.5 Tl yardımın yapılacağını belirten Milletvekili Mustafa Cumhur, desteklemenin toplamda 750 trilyona tekabül ettiğini bildirdi.

Bu ek pirimin verilme kriterlerine göre bölgemizde 1.1 TL civarında olmasını beklediğini ifade eden Cumhur,” Ayrıca fındık fiyatlarının yükselmesinden memnunuz. Şu anda Trabzon 4.300 TL, Giresun 4.700 TL, bunun destekleme ile ortalaması 5.500 TL’ye geliyor. Şu anda Toprak Mahsulleri Ofisi’ni çok baskı var. Ama üretici fındığı elinde tutsun. Daha da fiyatlar yukarı çıkacak.”dedi.

ERMENİSTAN İLE NİYE TİCARET YAPAMIYORUZ

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yıllardır Ermenistan ile ticaret yapamadığını belirten AKP Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur, Ermenistan konusunda, Türkiye’nin haklı olunduğunu bunu zamanla kabul ettireceğini söyledi. Milletvekili Cumhur,” Bakın biz yıllardır Ermenistan ile niye ticaret yapamıyoruz. Sorunların çözümünü sağlamadığımız için. Fransa, Almanya, ABD orada ticaret yapacak, biz burada oturacağız. Orada bir Karabağ sorunu vardır ve çözülmelidir. Yeter ki davanızda haklı olun.”şeklinde konuştu.

SERAGÖLÜ HAZİNENİN DOĞA PARKI OLMASINI İSTİYORUZ, YENİ PEYSAJ ÇALIŞMALARI İLE DÜZENLENECEK

Milletvekili Mustafa Cumhur, Seragölü’nün peyzaj çalışmalarının sürdüğünü, 1.5 trilyon TL’lik bütçe ile DSİ tarafından gölün taşlardan temizlendiğini söyledi. Yolunun duble yol güzergahına alındığını, 2010 yazına çalışmaların yüzde 80 oranında tamamlanacağını iletti. Cumhur,” Gölün içinde restoran var. Birde Kafeterya olacak. Peyzaj çalışmasının tamamlanmasını bekliyoruz. Seragölü büyük oranda hazine malı. Çevresindeki birkaç işletme var, onlarda kamulaştırılacak. Ve Seragölü doğa parkı ilan edilmesi için çalışmaları başlattık.” diye konuştu.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Seragölü Vadisinin projelendirilmesini desteklediklerini, bölgenin turizm gelirlerine büyük destek sağlayan bir merkez haline dönüştürülmesi gerektiğini iletti.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 3720

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com