Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.09.2009
Tek Adımda Hizmet Bürosu İle Vatandaşın Sıra Bekleme Çilesi Bitti


'Tek Adımda Hizmet Bürosu’ İle Vatandaşın Sıra Bekleme Çilesi Bitti

Açılışını; Trabzon’da düzenlenen 17. Reform İzleme Grubu Toplantısı için kentimize gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in birlikte yaptığı ‘Tek Adımda Hizmet Bürosu’ ile vatandaşın sıra bekleme çilesi sona erdi. ‘Tek Adımda Hizmet Bürosu’ vatandaşların işlemlerinin en kısa sürede yapılması, yapılacak işlemlerin işlem sürecinin basitleştirilmesi, hızlandırılması ve vatandaş üzerindeki yükün kaldırılarak vatandaşa kolaylık sağlanması amaçlanmaktadır.

Kamu hizmetlerinden daha hızlı bir şekilde yararlanabilmesi için oluşturulan ‘Tek Adımda Hizmet Bürosu’nun hayata geçmesiyle kamuda, “bugün git yarın gel” devrinin bittiğini ifade eden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Vatandaşımız bu büroya başvurduğu zaman anında cevap alacak. Halkımıza en iyi, en hızlı hizmeti sunmak amacıyla bu büromuzu oluşturduk. Açılan bu büro nüfus, vergi, tarım, tapu, trafik ve sosyal güvenlik kayıtlarına elektronik ortamda kolay ulaşımı sağlayacak. Sosyal yardımlaşma, yeşil kart, 65 yaşını doldurmuş muhtaç ve kimsesizler ile özürlülere aylık bağlanması hakkında kanun ile ilgili iş ve işlemler bu büroda takip edilerek kısa zamanda sonuçlandırılacak ve vatandaşlarımız artık bürokratik işlemlerle çok zaman kaybetmeyecek.” dedi.

Vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla ilgili mevzuat gereğince yürütülmekte olan yeşil kart, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımı, asker ailelerine sağlık cüzdanı verilmesi, yaşlılık ve sakatlık aylığı bağlanması ile muhtaçlık belgesi düzenlenmesi işlemlerinde başvuru sahiplerinin gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarının, konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında araştırılmasının hızlı bir şekilde yapılabilmesi için oluşturulan “Tek Adımda Hizmet Bürosu” Trabzon Valiliği C Kapısı girişinde hizmet veriyor.

Vatandaşların işlemlerinin en kısa sürede sonuçlandırılması için büroda Trabzon Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Askerlik Şube Başkanlığı, Defterdarlık, Vergi Dairesi Başkanlığı, Tarım İl Müdürlüğü, Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğü, Bağ-Kur İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl İdare kurulu Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Tapu Sicil Müdürlüğü’nden personel görev yapıyor.

 

IMG_8828

IMG_8828

IMG_8828

IMG_8828

Toplam Okunma Sayısı : 2144

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com