Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
29.09.2009
Sheffiield TSO'daki Deneyimleri Trabzon'da Uygulayacak


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Ortak proje yürüttüğü Avrupa’nın en iyi ticaret ve sanayi odalarından biri olan İngiltere’nin Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğini geliştiriyor. 7 – 14 Eylül 2009 tarihleri arasında, TTSO tarafından, Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası’nda incelemelerde bulundu. TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan, “Kilit Elemanların Eğitilmesi ile KOBİ’lerin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında, İngiltere’deki deneyimlerin, Trabzon iş dünyasına aktarılacağını söyledi.

TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan ile birlikte, Başkanlık Danışmanı Prof.Dr. Orhan Aydın, Proje Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Ümit Orhan, Hakan Eryüzlü, Elif Duman, Işıl N. Orhan katıldı.

TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan, ziyarete ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBERS) işbirliği ile gerçekleştirilen, AB - Sivil Toplum Diyalogu kapsamında, Avrupa Birliği ve T.C. Hükümeti tarafından finansal destek sağlanan “Kilit Elemanlarının Eğitilmesi ile KOBİ’lerin Güçlendirilmesi” Projesi, Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası (İngiltere) ortaklığında, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulanmaktadır.

     Proje kapsamında, bölgemizde bulunan KOBİ’lerin kurumsal kapasitelerinin iyileşmesine katkı sağlamak ve bu sayede rekabet güçlerini arttırmak amacıyla, KOBİ’lerdeki kilit eleman olarak nitelendirebileceğimiz yönetici, mühendis, uzman vb. pozisyonlardaki çalışanlarına proje iştirakçisi Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim elemanları tarafından; Pazarlamada Müşteri ilişkileri Yönetimi, Tüketici Davranışları, Yönetim ve Yöneticilik, Hukukun Temel Kavramları, Lojistik Yönetimi, Finans Yönetimi,  Mesleki İngilizce ve Proje Döngü Yönetimi alanlarında, ortağımız Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gelecek uzmanlar tarafından ise Yöneticilik, Girişimcilik, Stratejik Planlama, ve İnovasyon gibi  alanlarda eğitimler verilecektir.

Projenin bir başka amacı ise, Avrupa’nın iyi Odalarından biri olan Sheffield Ticaret ve Sanayi Odasının, kurumsal yapısının incelenmesi, özellikle KOBİ'lere verdikleri hizmetlerin incelenmesi ve bu sayede Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na tecrübe aktarımı sağlanmasıdır.

    Söz konusu amaçlar kapsamında, 07.09.2009 – 14.09.2009 tarihleri arasında Odamızca Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası’na ilk ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ve ziyaret kapsamında,

•    Sheffield TSO’nın kurumsal yapısı ve hizmetleri incelendi,
•    Sheffield ilinin ve ekonomik durumunun incelendi,
•    Sheffield sanayisinin genel yapısı incelendi,
•    Proje kapsamında Sheffield TSO tarafından verilecek seminerlerin tespiti ve Trabzon programının oluşturuldu,
•    Projenin gidişatı konusunda karşılıklı fikir alış verişi yapıldı.

Ziyaret kapsamında Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası’ndan aşağıda adı ve görevleri yazılı kişilerle çalışılmıştır;

Nigel TOMLINSON : Genel Sekreter
Renate HALTON : Uluslar arası Ticaret Yöneticisi
Brenda JORDAN : Organizasyon Geliştirme Direktörü
Paul REEVES : İş Geliştirme Direktörü
Dale ROBINSON : İş Geliştirme Takımı Lideri
Phil DOWING : İş Geliştirme Yöneticisi
Paul TINSLEY : İş destek Yöneticisi
Mandip DOSANJH : Şirket Direktörü

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2243

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com