Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.10.2009
Trabzon'da 8. Ulusal Karikatür Yarışması Sonuçlandı


Trabzon Belediyesince düzenlenen “Dereleri Kirletmenin Binbir Yolu” konulu karikatür yarışması sonuçlandı. Birinciliği İzmir’den Ömer Çam kazandı.

 

Trabzon Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliğinin işbirliğiyle düzenlenen 8. ulusal karikatür yarışması sonuçlandı. Konusu “Dereleri Kirletmenin Binbir Yolu” olan karikatür yarışmasında profesyonel dalda 98, amatör dalda 40 karikatür değerlendirmeye alındı.

Böylece; birinciye 1.500 TL., ikinciye 1.000 TL., üçüncüye 750 TL., Amatör çizerleri teşvik amaçlı her biri 100 TL.olmak üzere beş adet ödül sahiplerini buldu.

Erdoğan BOZOK (Karikatürcüler Derneği Eski Başkanı ve İstanbul Karikatür ve Mizah Müzesi Müdürü), Adnan TAÇ (Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilcisi), Karikatürcü Hikmet AKSOY, Gürol USTAÖMEROĞLU, Tamer KÜÇÜK, Hakan SÜMER ve Bülent SÜMER’den oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda İzmir’den Ömer Çam birinci, Ankara’dan Muammer Kotbaş ikinci, Emrah Arıkan üçüncü oldu. Amatör dalda teşvik ödüllerini ise Trabzon’dan Uygar Kırmızıkan, Gültekin Sağlam, K. Ensar Bahadır, Tekirdağ’dan Özgün Abay, Aydın’dan Elsin Altın kazandı.

Trabzon Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliğinin birlikte gerçekleştirdikleri ulusal karikatür yarışması 1997 yılında başlatılmış ve 7 kez düzenlenmişti. Beş yıl aradan sonra bu yıl 8. düzenlenen karikatür yarışmasında sanatçılar; bölgemizin eşsiz güzellikleri, vadileri, dolayısıyla dereleri için yürütülen politikaları sanatçı gözüyle, karikatür sanatının keskin ve eleştirel diliyle çizdiler. 

Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilcisi Adnan Taç yarışma ile ilgili olarak “ Karikatür sanatı sosyal hayatın doğrudan içerisinde olan bir sanat dalıdır. Bu yarışmada çevre duyarlılığı kapsamında su kaynaklarının kontrolsüz bir şekilde kirletilmesi ve doğal dengenin bozulması yönünde sürdürülen politikalara önemli mesajlar verilmiştir. Sanatçılarımız çok güzel karikatürler çizdiler. Günün her saatini mizahla iç içe yaşayan Trabzon insanını ilerleyen günlerde Trabzon Sanatevinde açılacak olan sergiye bekliyor, ulusal düzeyde gerçekleştirilen karikatür yarışmasının yeniden devamlılığını sağlayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılacak serginin ardından ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan karikatürler bir albümde toplanarak yarışmaya katılan sanatçılara gönderilecektir.

Toplam Okunma Sayısı : 2150

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com