Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.10.2009
Çebi, Trabzon'un Değerine Bir Değer Kattı, Şehir Olarak Onurlandık.


Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Selçuk Çebi ve Antrenörü Mustafa Şahin’e TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, plaket ve altın armağan etti. Trabzon tarihinde bir ilki başaran ve herkesin gururu olan Selçuk Çebi’yi ve kutlayan Başkan Hacısalihoğlu, ”Trabzon’un değerine bir değer kattığı için teşekkür ediyoruz. Şehir olarak bu başarıdan onurlandık.”dedi.

ÇABE TOPLUMA ÖRNEK OLACAK

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, dünya şampiyonu Trabzonlu sporcu Selçuk Çebi’nin topluma örnek olacağını, büyük özveri ve çalışmalarının genç sporcuların başka alanlarda da başarılı olmasına yönelteceğini ifade etti.

Antrenör Mustafa Şahin’e de teşekkür eden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür’e de gençlere sağladığı altyapı olanaklarından ötürü kutladı.

DÜNYA ŞAMPİYONU ÇEBİ,”ODA BAŞKANIMIZ İLK GÜNDE BERİ YANIMIZDA OLDU”

Plaket töreninde konuşan dünya şampiyonu Selçuk Çebi,” TTSO oda başkanımız bize karşı gösterdiği sevgi sanki onu yıllardan beri tanıyormuşum hissini bana verdi. Şampiyonadan Trabzon’a döndüğümüz ilk günden beri yanımızda oldu. Teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

2012’DE SELÇUK AYDIN, OLİMPİYAT MADALYASI’NI TRABZONA GETİRECEK

Atrenör Mustafa Şahin’de, Selçuk Çebi ile Trabzon’un bir ilki başardığını ve tarihe geçtiğini söyledi. 2012 olimpiyatlarında Selçuk Çebi’nin Trabzon’a altın madalya getireceğine inandığını vurguladı.

TTSO’NUN TAKDİR KIVILCIMI DİĞER KURUMLARA ÖRNEK OLACAK

Gençlik ve Spor İL Müdürü Şerif Özgür’de, bu başarının işbirliği ve elbirliği ile kazanıldığını belirterek, TTSO’nun başlattığı takdir kıvılcımının diğer kurumlara örnek olacağını kaydetti.

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU NASIL GELMİŞTİ.

74 kiloda Selçuk Çebi altın madalya kazanınca Türkiye takım halinde dünya şampiyonu olmuştu.

Danimarka’nın Herning kentinde düzenlenen Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda Selçuk Çebi altın madalya kazanmıştı.

Nazmi Avluca’nın ardından Çebi de şampiyon olarak Türkiye’yi takım halinde şampiyonluğa ulaştırdı. Şampiyonanın son gününde 74 kiloda müthiş maçlar çıkartan Çebi, ilk turu maç yapmadan geçtiği organizasyonda sırasıyla 2. turda Kazak Adilov’u 2-0, 3. turda Polonyalı Kwit’i 2-0, yarı final maçında Alman Schneider’i yine 2-0’la devirmişti.

Sporcumuz finalde ise Danimarkalı Mark Madsen ile karşılaştı. İlk periyotta rakibini sürerek minder dışına çıkartan Çebi, bu pozisyondan bir puan almıştı. İkinci periyotta fırtına gibi esen güreşçimiz 6-0’lık set sonunda 2-0’la altını aldı.

ÇİN’DEN SONRA İLK

Grekomen stilde 84 kiloda Nazmi Avluca ve 74 kiloda Selçuk Çebi ile altın, 120 kiloda da Rıza Kayaalp ile bronz madalya kazanan millerimiz 44 puanla takım halinde şampiyonluğa ulaştı. Ay-yıldızlılar 2006 yılında Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’ndan sonra, tarihinde ikinci kez takım halinde şampiyon olmayı başardı.

Grekoromende 39 puanla İran ikinci, 38 puanla Azerbaycan üçüncü, 31 puanla Rusya da dördüncü sırayı aldı. Millilerimiz serbest stilde takım halinde 4., bayanlarda ise 26. olmuştu.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2306

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com