Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.10.2009
Hayvan Hakları Haftasında,TTSO'da,Bu Dünya Yalnız Sizin Değil Hepimizin


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği (AB) ile Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) işbirliğinde, hayvan hakları haftası dolayısıyla “ Bu Dünya Yalnız Sizin Değil Hepimizin” etkinliğini gerçekleştirdi.

TTSO AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Yakup Karpuz, Tüm canlıları sevmekle hayatın daha güzel olabileceği, belirttiği açılış konuşmasında, etkinlik ile bir farkındalık yaratılmasının amaçlandığını söyledi. Ardından Trabzon Hayvan Sevenler Derneği Genel Sekreteri Lütfiye Kurban, günün anlamı üzerine bir sunumda bulundu. İskenderpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri de küçük bir tiyatro oyununu temsil ederek, hayvan haklarına yönelik mesajlar verdi.

VALİ KIZILCIK, ÇOCUKLARIMAZA VERDİĞİMİZ DEĞERİ DİGER CANLILARADA GÖSTERMELİYİZ

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, toplum hayatında tüm canlıların insan, hayvan ve bitki olmak üzere yaşama haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Toplumda, sevgi ve hoşgörünün olabilmesi için buna ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “çocuklarımıza verdiğimiz değeri diğer canlılara da vermemiz gerekiyor. Onlarında bu dünya da yaşama hakları var. Bu gelişmişlik ve uygularlık düzeyinin bir göstergesidir.”dedi.

“Canlıların korunması, onların haklarının, en iyi şekilde sürdürülebilmeleri için iyi bir geçmişe sahibiz” şeklinde sözlerine devam eden Vali Dr. Recep Kızılcık,” Bu anlamda toplumda bu bilinçlenmenin oluşmasında etkinliği destekleyen TTSO Başkan M. Suat Hacısalihoğlu’na, TRAHAYKO Genel Sekreteri Lütfiye Kurban ve diğer katılımcıları kutlarım” diye konuştu.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU, CANLILARIN ÖLÜMÜ ÇEVRE DENGESİNİ BOZAR

Trabzon Ticaret ve sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da sokak hayvanları için barınak kuran bir önceki Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu’nu kutlayarak sözlerine başladı.

Ülkemizde insan hakları kavramının kurulan dernekler ile geliştirildiğini belirten Başkan Hacısalihoğlu, bugün belirli bir seviyeye çıkarılan insan haklarının tamamen karşılanmamasına rağmen, toplumdaki gelişmenin önemli bir mesafe olduğunu diye getirdi.

Hayvan hakları alanında da bu çalışmaların bilinçlenme çalışmalarının başlatılmış olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, bu etkinlik ile Trabzon olarak önemli bir farkındalık ortaya koyulduğunu anımsattı.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, toplumun tek bir parcadan ibaret olmadığını, tüm canlıların birlikte yaşadığını bir ortam olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Buna uyulmadığı takdirde çevre dengesinin bozulabileceğini vurguladı.

Etkinlik nedeniyle Vali Dr.Recep Kızılcık, Trabzon Hayvan Severler Derneği Genel Sekreteri Lütfiye kurban’a, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’da etkinlik kapsamında sergilenen tiyatro oyunu yazarı Erdal Eksert’e plaket sundu.

TRABZON HAYVAN HAKLARI KORUMA DERNEĞİ GENEL SEKRETERİ LÜTFİYE KURBAN, TOPLUMLARIN HAYVANLARA DAVRANIŞI, TOPLUMUN GERÇEK GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNİ ORTAYA KOYAR

Trabzon Hayvanları Koruma Derneği Genel Sekreteri Lütfiye Kurban, ailelere verdiği mesajda, çocukların hayvanları sevmesine engel olunmamasını istedi. Kendinden daha zayıf savunmasız hayvanlara şiddet uygulayan insanların, daha sonra çevresine özellikle ailesine ve çocuklarına karşı şiddet uyguladığının verilerle ispatlandığını vurguladı.

Kurban, birçok kesimden kendilerine yapılan, “ sokaklarda bunca aç insan varken neden hayvanları seviyorsunuz veya koruyorsunuz?” şeklindeki eleştirilerin kabul edilemeyeceğini bildirdi.

“Can candır, hayvan veya insan olarak adlandırılmaması gerekir” şeklinde sözlerine devam eden Trabzon Hayvanları Koruma Derneği Genel Sekreteri Lütfiye Kurban, “ Hakların başında, yaşama hakkı gelir ve bu hak tüm canlılaradır.” Diye konuştu.

Günümüzde ne kadar şehirleşiyorsak, bir o kadar da merhametsiz olunduğuna dikkat çeken Kurban, 21. yüzyıldaki kadar, başka bir yüzyılda hayvanlar öldürülmediğini aktardı.

5197 sayılı kanunla hayvanların koruma altına alındığını, barınak tabirinin kabul edilemeyeceğini belirterek,” Barınak yerine sadece iyileştirme ve aşılama merkezi yeri vardır. Çünkü şu canlı yaşamasın deme hakkımız yoktur. Biz dünyadaki zincirden sadece birisiyiz. Trabzon’da ve ülkemizde sokaklardaki hayvanlardan biz sorumluyuz. Onları kışırlaştırmak ve yaşamalarına olanak sağlamak hepimizin görevidir.” Şeklinde konuştu.

Trabzon Hayvanları Koruma Derneği Genel Sekreteri Lütfiye Kurban’ın konuşma sunusunun tümü için tıklayınız.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 3431

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com