Rehber :
   
Maçka Tesisleri
Osmanoğlu Ocakbaşı
Sümer Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.10.2009
Trabzon'un Üretim Hayatına Katkı Sağlayacak Mikro-Kredi Projesi Başlıyor


Trabzon’un Üretim Hayatına Katkı Sağlayacak Mikro-Kredi Projesi Başlıyor

Birleşmiş  Milletler Ortak Programı kapsamında Sabancı Vakfı’nın hibe programı ile yürütülen proje çerçevesinde oluşturulan ‘Trabzon Kadın Ormanı’ için tabela töreni düzenlendi.

Trabzon’un Beşirli semti Tanjant Viyadükü altında oluşturulan ve Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği ile TEMA Trabzon Vakfı Temsilciliği’nin katkı sağladığı ‘Trabzon Kadın Ormanı’ tabela törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kalkınma Mahallesi kadın kursiyerleri ile davetliler katıldı.

‘Trabzon Kadın Ormanı’ projesini önemi ve anlamı büyük bir proje olarak gördüğünü ifade eden Vali Kızılcık, bütün insanlığı yetiştiren kadınların, Trabzon’un üretim, sosyal ve kültürel hayatına aynı şekilde katkı sağladıklarını ve daha aktif olarak katkı sağlayacaklarını da göstermiş olduklarını söyledi.

‘Trabzon Kadın Ormanı’nın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Kızılcık, Trabzon Belediyesi ile önemli bir projeyi de hayata geçirmek üzere olduklarının altını çizdi. Trabzon’un üretim hayatına katkı sağlayacak olan mikro-kredi uygulamasını çok kısa bir sürede uygulamaya koyacaklarını belirten Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizler kadınlarımızın üretim, sosyal ve kültürel alanda daha aktif olarak yer alması gerektiğine inanıyoruz. Nitekim bu çerçevede belediyemiz ile işbirliği içerisinde mikro-kredi uygulamasını hayata geçireceğiz. Tabi ki mikro-krediden sadece bayanlar değil erkeklerde istifade edebilir. Ama genel olarak baktığımızda bayanlarımız daha üretken olduğu için ve bu projede el emeğinin değerlendirmesi ön planda olduğu için bayanlarımız, mikro-kredi uygulamasına daha çok rağbet ediyorlar. Bu anlamda her türlü altyapı hazırlanmak üzere, hatta biz projeyi yürütecek arkadaşların eğitimine de başladık. Kadınlarımızın Trabzon’da üretim hayatına katılmalarına olanak verecek bir projeyi de hayata geçirmek üzereyiz.”

Vali Kızılcık, mikro-kredi projesi kapsamında üretilecek olan el emeği, göz nuru ürünlerin satılması için gerekli platformu vereceklerini ve her türlü katkıyı sağlayacaklarını ifade eden Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na da teşekkür etti.

IMG_0572

Toplam Okunma Sayısı : 2019

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com