Rehber :
   
Beyaz Eşya ve Elektronik
Araslar Ticaret
Aydın Elektronik
Tekobiz
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.10.2009
Özcan: İş Dünyası ile KTÜ Danışma Kurulu'nun Kurulmasını İstedi


Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Yardımcıları Prof.Dr. Prof.Dr. İzzet Özgenç ve Prof.Dr. Ömer Demir, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ile birlikte TTSO’yu ziyaret etti. Burada yapılan toplantıda Prof.Dr. Özcan, iş dünyasının bir danışma kurulu oluşturarak KTÜ’ nün gelişmesine katkı vermesi isteğini açıkladı. Bölgeye komşu ülkelerden daha çok öğrenci çekilmesini hedef gösterdi. Özel üniversitelerin kurulması çalışmalarındaki görüşlerini paylaştı.

MECLİS BAŞKANI EREN: YÖK’ÜN TTSO’YA ZİYARETİ, İŞ DÜNYASINA VERİLEN BİR DEĞERDİR

9 Ekim 2009 tarihinde sabah 8.30’da gerçekleşen ziyarette YÖK ve KTÜ Heyeti ziyaretinde konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren, YÖK’ün TTSO’ya yaptığı ziyareti, iş dünyasına gösterilmiş önem olarak algıladıklarını belirterek teşekkür etti.

TRABZON, TÜRKİYE’NİN YAŞANABİLİR EN İYİ KENTLERİ ARASINDA BEŞİNCİ SIRADADIR

Son dönemlerde, Trabzon’un yaygın medyada olumsuz bir takım olaylar ile anıldığını vurgulayan TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, aynı zamanda ulusal düzeyde yapılan bir kıyaslamada Türkiye’de yaşanılabilir şehirlerarasında Trabzon’un beşinci sırada bulunmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Ayrıca Avrupa Birliği Fonlarından Trabzon’un Türkiye genelinde altıncı sırada yararlanmış olduğunu aktardı.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI HACISALİHOĞLU: DÖRT ÜNİVERSİTEYİ ODA OLARAK DESTEKLİYORUZ

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da özel üniversite kurulması çalışmalarında bulunan Avrasya, İpekyolu, Aydın ve TOBB üniversitelerinin tümünü oda olarak maddi ve manevi olarak desteklediklerini YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya İnce’ye bildirdi.

AVRASYA VE İPEKYOLU’NUN STANDART EKSİKLİKLERİ VARSA BU TAMAMLANIR

Bu üniversitelerin kurulmasını Sivil Toplum Örgütü olarak takip ettiklerini belirten Başkan Hacısalihoğlu, yaşanan bazı tıkanıklarında karşılıklı çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

Avrasya Üniversitesi’nin ifadelerine göre, hazırlıklarını tamamladığını, şayet noksanlıkları varsa giderilmesine bakılması gerektiğini söyleyen Başkan Hacısalihoğlu,” Sizlerin standartlarına uyulması gereken noksanlıklar varsa eğer bunlar, düzenlenir, tamamlanır. Amacımız İpekyolu ve Avrasya üniversitelerinin ikisinin de hayata geçmesidir.”dedi.

AYDIN VE TOBB ÜNİVERSİTELERİNİNDE KURULMASINI İSTİYORUZ VE DESTEKLİYORUZ

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Aydin Üniversitesinin yer aradığını, TOBB Üniversitesi’nin de Trabzon’da çalışmaları bulunduğunu anımsatarak, toplamda dört üniversitenin de kurulmasına destek olduklarını vurguladı.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: KOMŞU ÜLKELERDEKİ ÜNİVERSİTELER İLE YÖK ARASINDA DENKLİK SORUNU GİDERİLMELİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, komşu ülkelerdeki üniversiteler ile Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) arasında denklik sorununun çözümlenmesi gerektiğini bu konuda YÖK Başkanlığının çalışma yapmasının genç öğrencilere büyük bir hayır sağlayacağını söyledi.

Birçok öğrenicinin bölgedeki yurt dışındaki üniversitelerde öğrenim gördüğünü ifade ederek, “ Hemen hemen aynı konularda eğitimler görülüyor. Ama bu üniversiteleri başarıyla tamamlayıp, diploma ile yurda dönen öğrenciler denklik sorunu yaşıyor. Kurum olarak bu öğrencileri yasal olarak bizim kabul edebilmemiz için YÖK tarafından denkliklerinin kabul edilmesi gerekiyor. Bu konuda bir düzenlemeye gidilmelidir. Bu durumda olan gençlere yapılacak olan çalışma büyük bir sevap olacaktır” sözlerine yer verdi.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: KTÜ REKTÖRÜ İBRAHİM ÖZEN’DEN MEMNUNUZ, ÜNİVERSİTEYİ TRABZON İNSANI İLE BULUŞTURDU, ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ ADIM ADIM İYİYE GİDİYOR

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)’nün bölge için çok önemli olduğunu, KTÜ’nün bölünerek bölgeye 4-5 tane daha üniversite daha kazandırmış olduğunu anımsatan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu,”Rektörümüzün şehir ile iyi diyalogları var. Adeta iç içe bir durum. Geçmişte bunu göremedik. Üniversite – sanayi arasında işbirliği hızlı bir şekilde ilerliyor. Bazı formalite gereği sıkıntılar var ama buda zaman içinde aşılacak. Üniversite sanayi arasında ki işbirliği önümüzdeki dönem adım adım daha iyi olacaktır.” diye konuştu.

YÖK BAŞKANI PROF.DR. YUSUF ZİYA ÖZCAN

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, ipekyolu üniversitesinin arkasında olduğunu belirterek,” İpekyolu üniversitesi yetkilileri bana geliyorlar. Kendileri ile çok sık görüştüm. Bu kadar görüşmeye rağmen hala gerçekleşmedi. Bu bende ‘ Trabzonlular çok konuşuyor az iş yapıyor ‘ hissini yaşamama yol açtı.”dedi.

Özcan, sohbet ortamında geçen ziyarette yaptığı açıklamada, Trabzon'da kurulması planlanan vakıf üniversitelerine ilişkin olarak, ''bizim arzumuz, bunu derhal yapmak. Tam tersi, bunu geciktirmek yerine, biz sizin sırtınızdayız, bir an önce bitirmenizi isteriz, çünkü bizim kapasite ihtiyacımız var. Bu kadar çocuğumuz dışarıda geziyor. Niye size bunu yaptırmayalım, bu güzel şehir iki tane daha vakıf üniversitesi kazanmasın, biz de bu arada kontenjan kazanmayalım? Bu hepimizin yararına bir şey'' dedi.
     Bazı gazetelerde bu konuyla ilgili yer alan ''YÖK engelliyor'' gibi yazılara çok da itibar etmediğini, bunların doğru olmadığını ifade eden Özcan, ''tam tersi, bundan sonra kurulması planlanan İpekyolu Üniversitesinin arkasındayım. Onları devamlı olarak ittireceğim'' diye konuştu.
     Herkesin taahhütte bulunduğunu, oysa ''taşın altına da el konulması'' gerektiğini dile getiren Özcan, ''söylenenler, söylendiği tarihte gerçekleştirmeli. Bina taahhüt ediyorsan, neyse bunun değeri, o verilmeli ki, vakfın da bir malvarlığı olsun. Güçlü bir vakıf olsun arkasında üniversitenin. Kaybedersek üniversiteyi, vakıf üniversiteleri adına büyük sıkıntı olur. Onu halledelim'' dedi.

“Ayrıca sizlerden başka ricalarım olacak” sözlerine yer veren YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, TOBB üniversitesinin her yerde üniversite açtığını, Trabzon’da neden açmadığını sorusunu yöneltti.

MECLİS BAŞKANI EREN: TOBB ÜNİVERSİTESİ İLE ANLAŞMA ZEMİNİ SAĞLANIRSA ALTYAPIYADA DESTEK SAĞLANIR

Soruya açıklık getiren TOBB Yönetim Kurulu ve TTSO Meclis başkanı M. Şadan Eren, TOBB Üniversitelerinin kurulduğu illerde, binaların şehir tarafından yapılıp verildiğini anımsattı. Trabzon’da TOBB Üniversitesi ile ancak böyle bir zeminde anlaşma yapabileceğini vurgulayan Başkan Eren,” Bu anlaşma sağlandığı TOBB Üniversitesi Trabzon’da altyapıya da destek vereceğini düşünüyorum.”diye konuştu.

YÖK BAŞKANI PROF.DR. ÖZCAN: BU ŞEHRİN BİR ÇIKIŞ YOLU DAHA VAR

YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, bu şehrin bir çıkış yolu daha olduğunu ifade ederek, KTÜ’ye katkıların artırılması gerektiğini istedi. Prof.Dr. Özcan,” KTÜ’nün kapasitesinin artırılması gerekiyor. Burada güzel bir üniversitemiz var. Ona katkıda bulunarak, onu büyüterek de bir noktaya gelebilirsiniz. İki vakıf üniversitesi açma fikri güzel, ona bir diyeceğim yok, ama burada bir KTÜ, onun da ihtiyaçları var. Buradaki hayırseverlerin, iş adamlarının, sivil toplum kuruluşu üyelerinin buna da yardım yapması lazım. Güzide, temeli kurulmuş, yapılmış, işleyişi belli, bugüne kadar başarıyla gelmiş, pek çok öğretim üyesi yetiştirmiş bir üniversite bu. Buraya da katkılarınız olabilir. Bazı zorluklar var çünkü. Birileri el atsa canlanır, daha iyi bir hale gelir. Bizim kanaatimize göre daha çok hibe alınacak durum var. Rektörümüzün de ihtiyacı var bazı konularda. Olursa çok mutlu oluruz” önerisinde bulundu.

YÖK BAŞKANI PROF.DR. ÖZCAN: İŞ DÜNYASI KTÜ DANIŞMA KURULU OLUŞTURULMA ÖNERİSİ

YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, danışma kurulu oluşturma girişimlerinde bulunduklarını belirterek, “Belki bu şehirde buna başlayabilirsiniz derhal, yani bizim kararımızı da beklemeden.”diye konuştu.
Özcan sözlerine şöyle devam etti:” Burada bu kadar iş dünyasında gayet büyük tecrübesi olan insanlar var. Bir danışma kurulu kurarsınız. Hem KTÜ'nün müfredatlarını gözden geçirirsiniz, gerçekten iş dünyasının istediği insanlar burada üretiliyor mu, üretilmiyor mu diye. Hem de makro planlaması, buradaki yüksek öğretimle ilgili diğer planlamaları yaparsınız. İşte vakıf mı kurulacak, kim yardım edecek, ne tür yardım edecek gibi meseleleri de konuşursunuz.
     Şimdiden, bizim kararımızı beklemeden başlanabilir böyle bir danışma kurulu kurulmaya. Senede iki, üç defa toplanır, çok da değil. Hocamla birlikte bu şehirde neler oluyor bitiyor bakarsınız.”

PROF.DR. ÖZCAN: KTÜ’DEN BU COĞRAFYA DA BEKLENTİMİZ ÇOK

KTÜ’ nün yakın komşu ülkelerden, lisans, doktora ve mastır düzeyinde öğrenci çekmesini beklediğini bildiren YÖK Başkanı Prof.Dr. Özcan,” KTÜ komşu ülkelere daha çok hitap etmelidir.” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ CEVDET ERDÖL: FİSKOBİRLİK BİNASI DEVLETİN MALI DEĞİL Kİ, ÜZERİNDE HÜKÜMETİN TASARRUFU YOK

Toplantıda, Fiskobirlik’e ait olan Trabzon havaalanı mevkiindeki binaların kamu malı olmadığını belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl,” devletin malı olsaydı bu binaları KTÜ’ye verecektik” ifadelerini kullandı.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Yardımcıları Prof.Dr. Prof.Dr. İzzet Özgenç ve Prof.Dr. Ömer Demir, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Nalbant, Meclis Katibi İlker Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Yönetim Kurulu Üyeleri, İsmail Öztürk, Adnan Sağlam, Erkut Çelebi, M. Zihni Serdar, O. Selahattin Bektaş, Tolga Avcı, Mustafa Albayrak ve Genel Sekreter Hakan Gürhan katıldı.

 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2812

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com