Rehber :
   
Restaurant Bar, Cafe Bar, Pub
Altmışbir'a
Galanima Restaurant
Lazeli Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.10.2009
Trabzon Ticaret Mahkemesi Başkan ve Üyeleri TTSO'yu Ziyaret Etti


Trabzon Ticaret Mahkemesi Başkanı Zeki Sağlam ile Ticaret Mahkesi Üyeleri Abdullah Doganay ve Serdar Demir, TTSO'ya iadeyi ziyarette bulundular. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile yapılan görüşmede, Trabzon'da ki ekonomi ve ticari hayat üzerine görüş alış-verişinde bulundular. Özel işletmelerdeki istamdam sorunu tartışıldı.

Meclis Başkanı M. Şadan Eren, toplumun herkesiminden insanların büyümeyi ve kalkınmayı hedef alması gerektiğini ifqde ederek," İş dünyası büyümek ister ki bu dogesı gereğidir. İş dünyasının yanında çalışanlar ne iş yaparsa yapsın daha verimli olmaya gayret götermeli. İş adanı kendisine kazandıran elemanı işten çıkarmaz. Ama verim düşüyor ve zarar ediyorsa maliyatleri kısmak zorundadır. Maliyet kısmak için iş adamı daha az verimli olan elemanları işten çıkarıyor. İşsizlik bir de bu şekide artıyor. İşletmelerde işçiler potronu kendilerinden ayrı görmemeli." dedi

Meclis Başkanı Eren, yerel gazetelerde süreki eleman arayan işletmeler bulunduğuna vurgu yaparak, " Bir kesimde sürekli iş arıyor. Ama iş begenmiyor. İş begenmeme alışkanlığımızdan vazgeçmeliyiz."diye işsiz kesime mesaj verdi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'da büğünkü koşullarda en zor durumda sanayicinin olduğunu belirterek," Bakıyorsunuz ki 100 milyon TL yatırım yapan sanayici 10 Milyon TL'ye muhtaç oluyor."

Ticaret Mahkemesi Başkanı Zeki Sağlam'da Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, geçmişte yanlış uygulamalar yapılan tarımsal desteklerin toplumu tembelleştırdiğini ileri sürdü.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ziyaretin anısına Trabzon Ticaret Mahkemesi Başkanı Zeki Sağlam'a oda plaketi sundu. Toplantıya, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Öztürk, Erkut Çelebi, Tolga Avcı, Murat İskender ve Genel Sekreter Hakan Gürhan'da katıldı.

 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2669

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com