Rehber :
   
Ev Tekstili ve Halıcılık
Güven Ev Tekstili ve Halıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.10.2009
Kayak Turizminin Geliştirilmesi Amacıyla Baby Lift Kurma Çalışması Başlatıldı


Ayder Yaylası'nda kış aylarında da aktivite sağlamak ve kayak turizminin geliştirilmesi amacıyla baby lift kurma çalışması başlatıldı.

 

Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, yaptığı açıklamada, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevlileri tarafından geçtiğimiz günlerde Ayder'de incelemelerde bulunulduğunu söyledi.

 

Yapılan incelemeler sonucunda baby lift kurulacak yerin tespit edildiğini ifade eden Altun, ''Ayder'in kış turizmine yönelik hizmet verebilmesi, böylece 12 ay açık olabilmesi için yapılan baby lift çalışmalarında son aşamaya gelindi. Baby lift ile Ayder'de kayak yapılabildiğini ispatlamış olacağız'' dedi.

 

Ayder'in yaz aylarında çok yoğun olmasına rağmen kış aylarında pek hareketlilik olmadığını kaydeden Altun, ''Kış mevsiminin en önemli aktivitesi kayaktır. Bu nedenle baby lift ile Ayder hareketlilik kazanacaktır. Ayder'de ileride telesiyej ve teleferik sistemi kurulması için çalışmalar da yapılıyor. Kaçkar Dağları'na kurulacak teleferik sistemi ile Ayder ve Çamlıhemşin bölgesinin dünyanın en iyi turizm merkezleri arasına girebileceğine inanıyorum'' diye konuştu.

 

Altun, dernek olarak kış aylarında yaylaya kayak hocası getireceklerini, kayak malzemesi temin etmek için de ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Toplam Okunma Sayısı : 1890

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com