Rehber :
   
Otel
Uzunkum Otel
Büyük Sümela Otel
Hotel Eray
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.10.2009
H.Nurcan Yazıcı Yazdı..


BELEDİYE İLE İŞBİRLİĞİMİZ…

 

Her zaman yerel yönetimleri; “belediyeyi merkez siyasetin dışında tutmak gerekir. Ki, Belediyelerin bütün kent insanına aynı mesafede durma, aynı hizmeti götürme gibi önemli bir sorumluluğu da zaten var… Bunun için de, Belediyeler; hizmetlerinde ki tarafsızlıkları, siyasetin üstünde sergiledikleri ve “bütün vatandaşları kucaklayıcı” tavırları ile değerlendirilip, takdir toplarlar…


Bu sebeple, her seçimde yeni belediyeler ile kadrolar yenilense de (!) hizmet aşamasında kimse parti kimliğini kullanmaz, kullanmamalı; o yörenin tüm insanları ile aynı derecede işbirliği işinde olarak, vatandaştan gelen sese kulak verilmelidir


Bu inançla, 7.Ekim Çarşamba günü “(7 dernekten oluşan) Kadın platformu” olarak, Belediye Başkanımız Sayın Gümrükçüoğlu’nun misafiri olduk…


Ziyaretin amacı; kadın derneklerinin “yapılacak hizmetlerde” belediye ile yapacağı işbirliği ve paylaşım, “Trabzon ve kadın adına” dilek ve temenniler…


Sohbetin ilk konusu ,“Kadın Sığınma Evi”;


Bir vesile ile  sığınma evi konusunda; “plan proje derken”, nihayet son aşamaya gelindiğini öğrendik… Bu, özellikle kadın mağdurlar için güzel bir haberdi… Tabiî ki bununla da bitmiyor,  sığınma evinde “emniyet, eğitim ve sağlık” vb.. gibi  bir çok alt yapının   da tamamlanmasını  gerektiriyor..

 

Ziyarette Başkanın verdiği en güzel müjde; benim çok önemsediğim defalarca dile getirdiğim, sahil yolunda ki yürüme yolunun yeniden düzenleneceği haberiydi…

Tabi o esnada, Sayın Başkan doktor kimliği ile “ sağlıklı bir insanın günde 5 km yürümesi gerektiği konusunda” küçük bir sağlık öğüdü de verdi. …(zaten yapılan yürüme yolu da 5200 metre)


Kadın dernekleri olarak en önemli talebimiz;
kent hizmetlerinin eşitlikçi bir bakış açısıyla verilmesi; belediye hizmetlerinin bu bakış açısı ile yapılıp yapılmadığının denetlenebilmesi; aynı zamanda, bu denetlemeyi ve kadın dernekleri ile belediyenin koordinasyonunu sağlayan Eşitlik Biriminin de kurulmasıydı…


Diğer bir önemli talebimiz ise;
kadın emeğinin değerlendirileceği alanların tahsisi… İşbirliği talebimizden sonra Sayın Gümrükcüoğlu; kadın çalışmalarına verdiği önemi vurgulayarak kadın örgütleriyle ortak çalışma yürütmekten büyük memnuniyet duyacağını, ortak çalışmanın daha etkili bir sonuç alınmasına katkı sağlayacağını belirtti. 


Eşitlik Birimi Konusunda da Sayın
Gümrükçüoğlu; bu amaçla mecliste, “Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu” kurulduğunu; bu komisyona büyük görevler düştüğünü; yerelde verilecek hizmetlerin planlaması aşamasında Kadın Kuruluşları ve diğer ilgili STK’ların, bu komisyonlarla işbirliği halinde olmasının ve bu işbirliğinin de sürekli hale getirilmesi gerektiğinin, altını çizdi.


Bizlerin en hassas olduğu bir diğer konu ise,
“kent yaşam alanlarının kadın ve çocuklar tarafından yeterince kullanılamaması” idi….


Özellikle alt geçitlerin güvensizliği, kirliliği; kaldırımların, bebekli kadınların “bebek arabalarının” kullanımına uygun yapılmamış olması…. gibi konular bir kez daha ele alındı.


Kadın dernek çalışanlarının samimi olarak ortaya koydukları, “Trabzon ve insanı için yapılacaklarda işbirliği” teklifinin, Başkan tarafından karşılık bulması; elbet kentimiz için çok önemliydi..


Bu ziyaret, aynı zaman da “benim”, Sayın Başkanla ilk yakın sohbetim oldu. Bu sebeple, kurduğu her cümlede kendisini daha iyi tanıma ve tahlil etme fırsatı buldum.


Sayın Başkan, esprili yanı ile olaylara yaklaşarak, bütün dilek ve temennilere samimi cevaplar vermeye çalışırken… sohbet boyunca; bir taraftan da kendi inisiyatifini elden bırakmadan, doğrularını ortaya koymaktan  çekinmedi…


Özellikle, TRABZON için yapılanlar ya da yapılacaklar konusundaki söylemlerini dinlerken; daha işin başında olunduğunun, Trabzon için herkesin işbirliğine ve fikrine açık olduğunun izlenimini edindim.


Sayın Başkanın, ertesi gün,
“Birleşmiş Milletler Ortak Programı Kapsamında Sabancı Vakfı tarafından hibe alarak hayata geçirilen Bilinçli Anne Temiz Kent Projesi ‘Trabzon Kadın Ormanı’” tabela dikimi etkinliğine katılmış olmasının, sözlerin samimiyeti açısından önemi büyüktü.

           

Aynı Törende Sayın Valimizin, Başkanımızın, Başkan yardımcısı, ilgili birim müdürleri, BMOP Trabzon Koordinatörü, MPM Bölge Müdürü ve Halk Eğitim Müdürümüzün birbirleri ile uyumu, kentimiz açısından da güzel bir tabloydu..


Son olarak;


Kent bilinci ile gelişmiş bir toplumda, kadın emeğinin ve varlığının göz ardı edilmeyeceği gerçeğinden yola çıkarak; Kadınların, toplumsal-siyasal-ekonomik-kültürel-sosyal yaşama aktif olarak katılımını sağlamak için, “özellikle yerel”de, daha samimi çalışılmasını; ekonomik olarak güçlenebilmeleri için de, “kadınlara” iş olanaklarının yaratılmasını diliyorum… Tabii ki de “erkekler” de unutulmadan….

Toplam Okunma Sayısı : 1856

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com