Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.10.2009
"Gelecek nesillere tertemiz bir Maçka Vadisi bırakmalıyız"


Başkan Gümrükçüoğlu, çevre konulu sergide konuştu:
"Gelecek nesillere tertemiz bir Maçka Vadisi bırakmalıyız"


       Trabzon Belediyesi ve Karikatürcüler Derneğince düzenlenen "Dereleri Kirletmenin Binbir Yolu" konulu karikatür yarışmasına katılan eserler sergilendi. Trabzon Sanat evinde düzenlenen serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye olarak sanat ve sanatçının her zaman yanında olduklarını belirterek, "Burada çevremiz için çok önemli bir sergi açılmaktadır. Trabzon Türkiye'deki kültürün ve sanatın çok önemli beşiğidir. Bunu çocukluğumdan beri yaşıyorum, görüyorum. Böyle bir karikatür yarışması ve sergisi ile çevre konusunda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmalarını sağlayarak gelecek nesillere tertemiz bir çevre bırakma arzusu içindeyiz. Bütün ülkemize ve bütün dünyaya mesaj vermesi açısından bunu çok önemsiyorum. Bizim Maçka Vadisine baktığımız zaman üzülmemek elde değil. Dere yatakları kömür yığınlarıyla doldurulmuş vaziyette. Bizden sonraki nesillere böyle bir Maçka vadisi bırakmamalıyız. Geçtiğimiz aylarda Finlandiya'ya gittiğimizde gördük ki, mağazalarda dükkanlarda caydırmak amacıyla poşetler parayla satılıyor. Bu nedenle insanlar sepetleriyle veya geçmişte bizim gibi fileleriyle alış veriş yapıyorlar. Çünkü, naylon poşetlerin çevredeki etkileri uzun yıllar kalıyor. Bu bilincin bizim toplumda da gelişmesi için en büyük öncü, en büyük önder sanat ve sanatçılarımızdır. Bu nedenle bu yarışmaya ve sergiye katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

       Serginin açılışında konuşan Vali Recep Kızılcık da Trabzon'un çok önemli bir sanat kent olduğunu belirterek, çevre ile ilgili böyle bir yarışmanın Trabzon'da yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilcisi Adnan Taç da beş yıl aradan sonra böyle bir yarışmanın yapıldığını belirterek, Başkan Gümrükçüoğlu ve Vali Kızılcık'a teşekkür etti

       Trabzon Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliğinin işbirliğiyle düzenlenen "Dereleri Kirletmenin Binbir Yolu" konulu 8. ulusal karikatür yarışmasında profesyonel dalda 98, amatör dalda 40 karikatür değerlendirmeye alındı.

       Yapılan değerlendirmeler sonunda İzmir'den Ömer Çam birinci, Ankara'dan Muammer Kotbaş ikinci, Ankara'dan Emrah Arıkan üçüncü oldu. Amatör dalda teşvik ödüllerini ise Trabzon'dan Uygar Kırmızıkan, Gültekin Sağlam, K. Ensar Bahadır, Tekirdağ'dan Özgün Abay, Aydın'dan Elsin Altın kazandı.

       Yarışma sonucunda birinciye 1.500 TL, ikinciye 1.000 TL, üçüncüye 750 TL, Amatör çizerleri teşvik amaçlı her biri 100 TL olmak üzere toplam 3.750 TL para ödülü ile çeşitli hediyeler verildi.

Toplam Okunma Sayısı : 2795

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com