Rehber :
   
İlaçlama Hizmetleri
Beşyıldız İlaçlama Trabzon
MDPM İlaçlama
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.08.2008
Herkes Vatan Görevi Gibi Kitap Okumalı


Genç Arsinliler Derneği Okuyan-Okutan Arsin Kitaplık Kampanyası Kütüphanesi’nin açılışına katılan Trabzon Valisi Nuri Okutan, kitap okumanın önemine değindi. Gençlerin okuma yönündeki çalışma ve gayretini takdirle karşıladığını ifade eden Vali Okutan, “Okumaktan başka çaremiz yok” dedi.

Trabzon’da okullarda ve devlet dairelerinde okuma saati uygulaması başlatan, her fırsatta okumanın ve eğitimin önemine vurgu yapan, bir yıl içinde Trabzon’daki okullara 1.4 milyon kitap dağıtan Vali Nuri Okutan, Trabzon’un Arsin ilçesinde Genç Arsinliler Derneği tarafından oluşturulan kitaplık kütüphanesinin açılışına katılarak, gençlerin okumaya yönelmesi ve okumaya gönül verenlerin sayısının giderek artmasından dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. 

Trabzon’un kültür ve sanat şehri olarak kitaba çok uzak olmadığının altını çizen Vali Okutan, “Diğer görev yaptığım yerlerde gösterdiğimizin gayretin çok azını burada göstererek başarılı sonuçlar aldık. Genç Arsinliler Derneği gibi ilimizin değişik yerlerinde kitap için gayret gösteren bu faaliyeti destekleyen, buna gönülden katılan ciddi kurumlar, kuruluşlar ve okurlar oluştu. Biz buna bayraktarlık yapıyoruz. Sahiplik yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kitaptan başka çaremiz yok.” diyen Vali Okutan, konuşmasına şöyle devam etti: “İşte Balkanlar geçtiğimiz yıllarda çok yüreğimizi sızlattı. Ortadoğu yüreğimizi sızlatıyor. Hemen şimdi Kafkaslar yüreğimizi sızlatıyor. Dikkat ediyor musunuz bütün bunlar bizi ilgilendiriyor. Aslında biz kendi rolümüzün çok farkında değiliz. Yerimizde kalamayız. Bizim dünyaya alternatif üretecek bir tarihimiz, birikimimiz, kültürel dokumuz var. Bu kültürel doku içerisinde kırma, dökme, incitme, sömürme yok. Tam tersine bu kültürün içinde kendinden verme var. Bütün farklılıklarımızı bir arada tutarak kucaklaşma var. Belli değerlerimiz üzerinde değerlerimizi ve insanlarımızı yüceltme var. Bu değerleri önce kendi içerimizde yaşamalı sonrada bölgemize ve dünyaya duyurmalıyız. Bunun yolu da okumak, okumak ve yine okumaktır. Okumak gerçekleri görmektir.”

Ulu Önder Atatürk’ün savaştan önce bile kitap okuduğunu hatırlatan Vali Okutan, “Ulu Önder Atatürk Büyük Taarruz’dan önce taarruz saatine kadar çadırında kitap okumuştur. Almanlar savaşta kaybettikleri dönemde çözüm için üstad olarak gördükleri Gothe’ye danışıyorlar. Gothe onlara “eğitime yönelin” deyince Almanlar bizi yanlış anladınız biz cephede kaybediyoruz, bize acil bir çözüm lazım diyorlar. Gothe, “Benim bildiğim tek kısa yol budur. Sizin bildiğiniz başka yol varsa onu deneyin.” diyor. Kitap okumak her zaman her koşulda gereklidir.” ifadelerini kullandı.

Trabzon’un Türkiye için, Anadolu için Türk Milleti için taşıyla, torağıyla, insanıyla, ruhuyla çok özel bir yeri olduğunu belirten Vali Okutan, “Trabzon’un iyi olduğu dönemlerde Anadolu rahat etmiş, Türk Milleti rahat etmiş ve çok güzel noktalara ulaşmıştır. Son zamanlarda ister kabul edelim ister etmeyelim bütün Anadolu ile birlikte Trabzon’da da geriye düşüş başladı. Artık tekrar eski günlere yönelmemiz, bir kültür ve sanat şehri olduğumuzu tekrar göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Buradan Türkiye’ye, Türk medeniyetine ciddi bir katkı vereceğimize inanıyoruz. Bunun yolu da kitaptan geçiyor. İster genç olun, ister yaşlı olun hepimiz bir vatan görevi gibi kitap okumaya yönelmeliyiz. Çözüm o zaman kendiliğinden gelecektir.” şeklinde konuştu.

Vali Okutan açılışının ardından Arsin Belediyesi’ne geçerek Başkan Erdem Şen’den ilçe hakkında bilgi aldı. Daha sonra belediye bünyesinde kurulan internet evinin açılışını gerçekleştiren Vali Okutan, belediye kütüphanesini gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Toplam Okunma Sayısı : 2472

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com