Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.10.2009
Başkan Hacısalihoğlu: Artık Üretmek Yeterli Değil,...


Trabzon’da faaliyet gösteren ihracat firmalarına, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Tekst-e projesi kapsamında, 14-17 Ekim 2009 tarihleri arasında dış ticaret üzerine ücretsiz eğitim veriliyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından yapılan açılış konuşması ile başlayan dış ticaret eğitimi dört gün sürüyor.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, üretimi gerçekleştiren KOBİ’lerin ihracat kapasitelerini artırmaya hedeflediklerini belirtti. Ülkedeki istihdamın yüzde 78’inin KOBİ’lerde bulunduğunu vurgulayarak, Bu KOBİ’lerin toplam ülke ihracatındaki payının yüzde 10’da kalmış olduğunu, bu oranın artırılması gerektiğini ifade etti.

Profram kapsamında, Trabzon’da faaliyette bulunan KOBİ’lerdeki çalışanlara dış ticaret eğitimi verilerek, ihracata yönelmelerini sağlamaya çalıştıklarını aktardı.

Gerek bölgedeki gerekse ülkedeki KOBİ’lerin daha çok yurt dışına açılması gerektiğini savunan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “ Artık sadece üretim yapmak yeterli olmuyor, ürettiğimizi satabilmek ve Pazar bulabilmek için muhakkak uluslar arası ticarette etkili olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Trabzon’da ihracat yapan 400 firmanın bulunduğunu, bölgenin girişimcilik alanındaki kabiliyetini geliştirilerek ihracat alanında da etkili olunacağını aktardı.

TTSO’nun bu anlamda bölgedeki KOBİ’lere diş ticaret alanında hazırlamış olduğu ücretsiz eğitim programı ile yetişecek insanların bölgedeki ihracatın artmasına olumlu etki yapacağını bildirdi.

TTSO’nun dört gün boyunca diş ticaret eğitimine başvuruda bulunan KOBİ çalışanlarına aşağıdaki eğitimler alanlarındaki uzmanlar tarafından verilecek.


- Uluslararasılaşma, İhracata Giriş, İş Planı Hazırlama ve İhracat Yönetimi,

- İhracatta Pazar Araştırması,

- İhracatta Mal Teslim Yöntemleri ve Ödeme Şekilleri,

- Elektronik Ticaret

Dış ticaret eğitimi konusunda bilgi veren İpek İncesulu, Text-e Projesinin, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde Avrupa Komisyonu tarafından ve ulusal kaynaklardan desteklenen Ankara, Denizli, Konya ve Trabzon’da yürütülmekte olan proje olduğunu bildirdi.

Bu kapsamda; Türkiye ve diğer proje ortağı ülkelerde yerleşik KOBİ’lerin dış ticaret bilgi seviyesini asgari AB-15 ülkeleri seviyesine çıkartabilmek için yenilikçi bir yöntem olan uzaktan elektronik öğrenme yoluyla başta ihracat eğitmenlerine olmak üzere bilgi ve eğitim temin edildiğini aktardı.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 1995

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com