Rehber :
   
İş Güvenlik Malzemeleri
Mekap Ayakkabıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.10.2009
Doğu Karadeniz'deki HES'lerin Ülke Enerji Politikalarındaki...


Doğu Karadeniz Bölgesi Hidroelektrik Enerji Potansiyeli ve Bunun Ülke Enerji Politikalarındaki Yeri Forumu Trabzon’da 13 – 15 Kasım 2009 yapılacak.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nce düzenlenen forum kapsamında üç oturum ve bir panel gerçekleştirilecek.

Oturumlarda,

. Karadeniz ve Çoruh Havzası Hidroelektrik Enerji Potansiyeli,

. Baraj, Nehir Tipi Santrallerin Planlanması ve Çevresel Etki Değerlendirmesi İlişkisi,

. Hidro Elektrik santral Tesisi, Enerji Üretimi, İletimi ve Dağıtımında Karşılaşılan Sorunlar,

Başlıklarında, akademik ve Bürokratlar tarafından görüşler paylaşılacak.

Panelde ise “Enerji kaynakları Yönetimi, Hidroelektrik Enerji Üretimi ve Çevresel Boyut ele alınacak.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)’nun da destekte bulunduğu forumun bölgede yürütülen enerji sektörü çalışmalarına ışık tutacağı bildirildi.

Forum hakkında, TMMOB Eletrik Mühendisleri Trabzon Şubesi Başkanı M. Yılmaz Odabaş, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile bir araya gelerek hazırlıklar konusunda değerlendirmede bulundu.

HACISALİHOĞLU: ENERJİ YATIRIMLARI BÖLGE EKONOMİSİNE KATMA DEGER YARATACAK

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz’de özellikle Trabzon, Rize ve Artvin illerinde son dönemde hız kazanan enerji yatırımlarının, tamamlandığında bölge ekonomisine olumlu yönde katkı vereceğini söyledi.

Henüz yatırım aşamasında bulunan projelerin yüzde 10’unun daha tamamlanmadığını ifade ederek yapım aşamasında çevre etkilerinin asgari ölçüye düşürülebileceğini söyledi.

Başkan Hacısalihoğlu, başlangıçta yetersiz düzeyde olan kontrol ve denetimlerin artırılması ile projelerin inşası sırasında oluşan muhtemel çevre etkilerinin giderilmesinin sağlanacağını aktardı. Hacısalihoğlu,” Uygulama projelerinde elbette başlangıçta hatalar oldu. Bu hataların önüne kontrol ve denetimler ile geçilebilir. Bundan sonra bu hatalar giderilecek. Ayrıca projelerin nihai hali de ortaya konularak kamuoyunun aydınlatılması ve bilinçlendirilmesini önem verilmelidir” diye konuştu.

TMMOB Eletrik Mühendisleri Trabzon Şubesi Başkanı M. Yılmaz Odabaş, bölgedeki HES yatırımlarının toplamının bir Deriner barajı etmediğini söyledi. Deriner barajının bugün yüzde elle seviyesinde tamamlanmış olduğunu sözlerine ilave etti.

FORUM, TOPLANTI VE KONGRELER BÖLGEYİ EKONOMİK VE SOSYAL ALANDA OLUMLU ETKİLİYOR

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da gerçekleştirilen forum, toplantı ve kongre gibi çalışmaların bölge ekonomisini olumlu yönde etkilerken sosyal ve kültürel alanda da gelişime katkı verdiğini bildirdi.

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2192

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com