Rehber :
   
Sinemalar
Sinema Lara
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.10.2009
"Anadolu'da Yaşam'ın" fotoğrafları sergilendi.


Trabzon Belediyesi'nden bir sanatsal etkinlik daha.
"Anadolu'da Yaşam'ın" fotoğrafları sergilendi.


       Trabzon Belediyesinden bir sanatsal etkinlik daha. Karikatür yarışmasının ardından Belediye Kültür Müdürlüğünce düzenlenen ve fotoğraf sanatını desteklemek, Trabzon'un zengin kültürel değerlerini, varlıklarını, güzelliklerini ve sanatçılarımızın sanatsal yapıtlarını yaratıcı çalışmalarla ortaya koymak amacını taşıyan 5. Ulusal Fotoğraf yarışmasına katılan eserler sergilendi.

       Trabzon Sanatevi'nde düzenlenen törende dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verilirken, yarışmaya katılan eserlerde sergilenerek sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

       Ödül töreni ve sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon sanat ve sanatçının beşiği olan bir kenttir. Böylesine önemli kentin sanatsal değerlerini ortaya çıkarmak için Belediye olarak sanatsal ve kültürel etkinlikler yapıyoruz. Fotoğraf yarışması da bu etkinliklerden sadece birisidir. Yarışma sonucunda ortaya çıkan bu fotoğraflar, Trabzon'un ve Anadolu'nun yaşam şartlarını ortaya koyması açısından çok önemlidir. Anadolu da yaşamı anlatan çok önemli fotoğraflar ortaya çıktı. Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve bundan sonraki sanat hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

       Törende konuşan Trabzon Valisi Recep Kızılcık da, "Trabzon'da her gün yoğun bir şekilde sanatsal faaliyetler yapılıyor. Bu da şehrimizin ne kadar önemli bir sanat şehri olduğunu göstermektedir. Böyle bir yarışma organizasyonu ve sanatsal faaliyetlerden dolayı sayın Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

       Konusu "Anadolu'da Yaşam" olan fotoğraf yarışmasına 223 katılımcı 789 eserle katıldı.

       arışma sonucunda birinciye 1.500 TL., ikinciye 1.000 TL., üçüncüye 750 TL., mansiyon alanlara ise her biri 250 TL., olmak üzere 6 adet ödül ve plaket verildi.

       Yarışmada Fahri GÜMÜŞTEKİN (Foto Forum Başkanı), Necmettin KÜLAHÇI (AFSAD Onur Üyesi) Metin ÖZTÜRK (Foto Forum Üyesi), Dursun Ali SARIKOÇ (FSK üyesi) M. Reşat SÜMERKAN (Foto Forum Üyesi) jüri üyesi olarak görev alırken, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Temsilcisi Vedat OSMANOĞLU gözlemci olarak yer aldı.

       ÖDÜL ALANLAR

BİRİNCİLİK M. NEVZAT HIZ ADANA BALIKÇI - 9
İKİNCİLİK ENGİN KABAN İSTANBUL TANDIR
ÜÇÜNCÜLÜK MURAT TOSUN AYDIN SÜRÜ
MANSİYON KORAY ÖZÖZEN ADANA OYUN
MANSİYON UMUT SABUNCU ADANA KALAYCI
MANSİYON BEKİR TUĞCU İSTANBUL BUZDA AV - 2
MANSİYON METİN KARADAĞ GAZİANTEP ÇAY KEYFİ
MANSİYON ENVER ŞENGÜL EDİRNE ÇOBAN
MANSİYON BÜNYAMİN EREN KOCAELİ ODUN KÖMÜRCÜLERİ
FOTO FORUM - "Anadolu'da Sanatsal
Yaşam" Özel Ödülü :
ALİ ALTIN AYDIN AKŞEHİR

Toplam Okunma Sayısı : 2633

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com