Rehber :
   
Basın Kuruluşları
Kuzey TV
Aktif Radyo
Taka Gazetesi
İlk Haber Gazetesi
Kuzey Ekspres
Trabzon Tv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.10.2009
Galatasaray Maçının Analizi


Kamil Anahar’ın Maç Analizi

Futbolda set ve baraj kurmak orta alandan başlar. Bu iş otuz yıl önce de böyleydi, belki elli yıl sonrada aynı olacak. Eğer elinde yetenekli golcüler varsa bunları bir arada kullanmak ve rakibe göre değil önce kendi oyununu sahaya yansıtmak gerekir.

Uzun yıllardan beri Ali Sami Yen’den bir türlü galibiyetle çıkmayan Trabzonspor yine sarı kırmızılı takım karşısına beklenmedik sürpriz bir onbirle çıktı. Her iki kenarda Tayfun ve Cale. Ortada ise aynı isimler Giray ve Egemen. Orta sahada ise fizik ve boy avantajını kullanmak amacıyla sahaya sürülen Ceyhun, kenarında Serkan Balcı, onların yanında Gabriç ve Colman, ileride ise tek forvet Umut Bulut arkasındaki destek ise Engin Baytar. Haftalardır oynamayan Engin demek ki hafta içinde bizim izleyemediğimiz kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen antrenmanlarda performansını yükseltti ki ilk onbirde yer aldı. Trabzonspor orta alanı Galatasaray’a kaptırınca sarı-kırmızılılar Ali Sami Yen’in yolunu sanki Uzunsokak’ta muhabet ede ede geçerek bordo-mavili takımın kalesini ablukaya aldılar. Ne karşı koyan vardı ne de rakibin pozisyonunu bozan. Kewel ve Keita ile Trabzonspor’un sağ ve sol kanatını slolomlarla geçen İstanbul ekibinin golüde erken geldi zaten.

Çevre paylaşımının iyi yapamayan, adamını kaçıran Trabzonspor’un yediği goller evlere şenlikti. Belki Galatasaray ilk otuz dakiakada oyunun hakimiyetini eline geçirdiyse de oyunun son on dakikasında Trabzonspor biraz daha etkili olmaya başladı. Aldığı topların büyük bir bölümünü rakibe kaptırarak çıkış anında Galatasaray’ın kontra yapmasına imkan sağlayan oyuncuların başında Colman vardı. Arjantinli’nin ne yapmak istediğine bir anlam veremiyoruz. 2-0’dan sonraki oyunu geride kabul etmiyerek ‘nasıl olsa battı balık yan gider’ misali ileriye çıkan Trabzonsporlular Tayfun’lan kazandığı golden sonra Galatasaray’ın kimyasını biraz olsun bozduğu görüldü.

Galatasaray karşısında daha önceki maçlarda müthiş direnç gösteren Kasımpaşa, Kayseri, Ankaragücü kadar olamayan Trabzonspor’un bu kadrosunu oluşturmakla övünenler 100 bin dolarlık oyunculara milyon avroları döktükçe bu işlerin düzelmesi mümkün değil.

İkinci yarıya gerçek kimliğine bürünerek çıkan Trabzonspor tam 25 dakika Galatasaray’a top göstermedi. İlkyarının en fazla top kaptıran adamı olan Colman kişisel becerisiyle attığı golle eşitliği sağladı. Galatasaray’ın geriye yaslandığı adeta abondene olduğu bir anda Trabzonspor Serkan’la yakaladığı gol pozisyonunu kullanamayınca maçın birdenbire yine ilk yarı görüntüsüne dönmesi adeta bir kahır idi. Trabzonspor’un iyi oynadığı 61. dakikasına kadar yani Galatasaray’ın 3. golünden önce yapması gereken oyuncu değişiklikleri maalesef iki farklı skor ortaya çıkınca Broos’un tercih edişi bir teknik vaka idi. Trabzonspor’a gol gerekirken Galatasaray’ın savunmasında geniş alanlar varken Alanzinho’yu sahaya atmayan Gökhan’ı kulübede bekleten Broos; ya korktu ya da teknik direktörlük özelliğini burada kullanamadı. İş işten geçtikten sonra oyuna sürülen Alanzinho, Baroş ve Gökhan’ı Ali Sami Yen’in çimlerine yem etmek için atmanın hiçbir anlamı yoktu. Trabzonspor belki bir belki de üç puanı kazanabileceği bir maçı özellikle ikinci yarıdaki oyunuyla Galatasaray’a teslim etmesi kenar yönetiminin en büyük hatasıydı. Galatasaray’ın üçüncü golünde yine Sylva hatası, dördüncü golünde ise savunma hataları vardı.

Colman’ın attığı kendininin ikinci ve takımın üçüncü golünde Gökhan’ın daha önce oyuna alınması konusunda yaptığımız tez ne kadar isabetli olduğunu teknik direktör diplomamız olmasa bile yıllardır bu işin içinden gelmemizin galiba öngörüsüydü anladığımız kadarıyla. Maçın hakemi Abitoğlu ise çok sinsi kararlar verdi. Öyle ki Trabzonspor 2-0 geriye düşüp 2-2’yi yakaladıktan sonra bütün avantajlarını Galatasaray’dan yana kullandı. Çıkardığı kartlarla Trabzonspor’lu oyuncuları yıldırdı. Buda gösteriyor ki Türkiye’de futbol sadece saha içinde oynamakla kazanılmıyor.

Galatasaray gibi bir takıma İstanbul’da 3 gol atıp kazanamıyorsan demek ki bir yerlerde sıkıntı var.

Toplam Okunma Sayısı : 1798

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com