Rehber :
   
Medikal
Numune Medikal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.10.2009
"2011 İle İlgili Yurt Kapasitemiz 3 Bin 800 Kişi Olacak"


Türkiye’nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na talip bir ülke olduğunu belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, bu kapsamda Akyazı Stat Projesini yapmayı çok istediklerini söyledi.

 

Bakan Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Uluslararası Spor Organizasyonları Başkoordinatörü Mehmet Atalay ve TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile birlikte, 2011 Avrupa Gençlik Oyunları’nın açılış-kapanış törenlerinin de yapılması düşünülen Akyazı Stadının inşa edileceği Akyazı beldesi sahilinde incelemelerde bulundu.

 

Daha sonra Akçaabat ilçesindeki Fatih Stadı ve Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı çevresinde incelemelerde bulunan Bakan Özak ve beraberindekiler, son olarak Trabzon Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu ile görüştü.

 

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Özak, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlemeye talip bir ülke olarak statların modernizasyonuyla ilgili çalışmalar başlattıklarını ve bunun ilkini Kayseri’de gerçekleştirdiklerini belirtti. Trabzon’da da benzer bir proje yapılıp yapılamayacağının gündeme geldiğini hatırlatan Bakan Özak, “2007 yılında Trabzonspor eski başkanlarından Nuri Albayrak döneminde, Akyazı Projesi gündeme geldi. Başbakanımız da bu projeye destek verdi. İki yıl önce bu projenin hukuki alt yapısını oluşturduk. Ancak dolguyla ilgili ortaya çıkan rakam düşünülenden çok daha fazla oldu. Şu anda bu projenin altyapı çalışmaları devam ediyor. Tamamen bir dolgu alanı üzerinde yapılması planlandığı için çok zor ve maliyetli bir proje. Rakam düşündüğümüzden çok daha fazla. Fakat biz bu projenin yapılmasını çok istiyoruz” dedi.

 

Bakan Özak, Akyazı Projesinin yapılamaması durumunda mevcut stadın 33 bin seyirci kapasiteli olarak modernize edileceğini söyledi.

 

TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’la proje üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını ve ilgili yerleri gezdiklerini kaydeden Bakan Özak, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile de fikir alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

 

Gazetecilerin Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları ile ilgili sorularını da cevaplandıran Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, oyunlarla ilgili hazırlıkların hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi. Oyunlara 22 ay gibi bir süre kaldığına dikkat çeken Bakan Özak, sporcuların barınma yerleriyle ilgili bir sorun yaşanmayacağının altını çizerek oyunlara kadar 3 bin 800 kişinin barınabileceği yurtların yapılacağını söyledi.

 

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı Türkiye’ye almak için çalışmalarını sürdüreceklerini de belirten Özak, “Bu şampiyona şu ana kadar yüzde 99’u Müslüman bir ülkede yapılmadı. Hem Asya, hem de Avrupa’da olan bir ülkede yapılmadı. Biz bunu yaparsak Polanya’dan da, İsveç’ten de iyi yaparız” diye konuştu.

 

Bakan Faruk Nafiz Özak, Başkoordinatör Mehmet Atalay ve TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, daha sonra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile basına kapalı olarak görüştü.

Toplam Okunma Sayısı : 1822

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com