Rehber :
   
Bayan Kuaförleri
Kuaför Emine
Kuaför Günay
Kuaför Esra
.Kuaför Rıza
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.10.2009
Vali Kızılcık Genç Tenisçilerle Tenis Oynadı


Vali Kızılcık Genç Tenisçilerle Tenis Oynadı

Vali Kızılcık Genç Tenisçilerle Tenis Oynadı

Tenis Federasyonu Başkanlığı’nca tenis sporunun çocuklara ve gençlere sevdirmek amacıyla başlatılan ‘Tenis Oyna Oyunda Kal’ Projesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Tanıtım törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Tenis Federasyonu Genel Sekreteri Naci Numanoğlu, Tenis İl Temsilcisi Ali Baki, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Baş Koordinatörü Nihat Doker, Trabzonspor Eski başkanlarından Özkan Sümer, Öğretim Görevlisi Halit Suiçmez ile çok sayıda davetli katıldı.

19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım programında konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, sporun artık sadece eğlenmek için yapılmadığını toplumların eğitilmesi ve kültürel düzeylerinin artırılması için yapıldığını söyledi. Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Spor, artık gelişmiş toplumların eğitilmesi, kültürel düzeylerinin artırılması ve bir o kadar önemlisi de sağlıklı yaşamları açısından olmazsa olmazları olmuştur. Nitekim özellikle katıldığımız uluslararası olimpiyatlarda yetkililer, bizlere sportif faaliyetleri; gençleri zararlı alışkanlıklardan kurtarmak ve uluslararası alanda rekabet eden nesiller olarak yetişebilmeleri için düzenlediklerini söylediler. Bizde sporun, sizler için önemini biliyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecektir.”

Tenis Federasyonu’nun başlattığı ‘Tenis Oyna Oyunda Kal’ projesinin ilimizde düzenlenecek olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nda tenis alanında kazanılacak başarıların temelini oluşturacağına inandığını kaydeden Vali Kızılcık, “Trabzon’umuzda organize edilecek olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nda teniste sizlerin, ülkemizin, Trabzonumuzun adını dünyaya en iyi şekilde duyurabilmesi ve şampiyonlar çıkarabilmemiz için Tenis Federasyonumuzun bu çok güzel projesiyle bir nevi 2011 Olimpiyatları’nda tenis alanında ilk hazırlığımızı, başlangıcımızı gerçekleştirmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de tenisin 1915 yılında, Trabzon’da ise 1920 yılında oynanmaya başlandığını hatırlatan Tenis İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Baki ise, Kocaeli Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada Türkiye’deki çocukların yüzde 17’inin obezite olduğunu, bu durumun gelecek için kaygı verici olduğunu söyledi. Baki, tenisin çocukların geleceğe daha sağlıklı hazırlanması açısından da çok önemli bir spor olduğunu sözlerine ekledi.

IMG_0957 IMG_0962
IMG_0951  

 

 

 

 

 

 

 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1979

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com