Rehber :
   
Belediyeler
Trabzon Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.10.2009
Bayan Kızılcık 'Karadeniz Kadını Öncü Olabilecek Güce Sahiptir'


Bayan Kızılcık “Karadeniz Kadını Öncü Olabilecek Güce Sahiptir”

Açılışını Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık’ın yaptığı Kardeş Sofrası iki kız kardeşin çabaları ve Karadeniz İş Kadınları Derneği’nin katkılarıyla Pelitli Havaalanı mevkiinde açıldı.

Sema Kızılcık, kadının sosyal ve çalışma hayatından yer almasının önemine değinerek, özellikle Karadeniz kadınının bu konuda öncü olabilecek güce sahip olduğuna inandığını söyledi. Bayan Kızılcık, Fatma ve Hatice kardeşleri medeni cesaretleri konusunda kutlayarak “Kısa bir süre içinde Trabzon’da mikro-kredi uygulamaları başlatılacaktır. Mikro-Kredi Projesi kadınların istihdam alanına katılması ve emeklerini ekonomik gelire dönüştürebilmeleri için önemli bir şans olacaktır. Bu projenin kentteki çalışmalara da ivme kazandıracağına inanıyorum.” dedi.

Ev kadını olan iki kardeş Fatma Yetim ve Hatice Yılmaz kardeşler, evde sürekli yemekler yaptıklarını ve emeklerini paraya dönüştürmek istediklerini belirterek, “Bir lokanta açmak hayali kurduk. Daha sonra Karadeniz İş Kadınları Derneği’ne ulaşmayı başardık. Hayalimizi onlara da anlattık. Bize destek olabileceklerini söylediler. Birlikte çalıştık ve sonunda dükkanımızı açabildik” şeklinde konuştular.

Karadeniz İş Kadınları Derneği Başkanı Tülay Adanur, kadınların istihdama katılmasının önemine değinerek, “Amacımız her ay bir girişimci kadınımıza destek vererek onları iş yaşamına katılımlarını arttırmak olacaktır” ifadelerini kullandı.

 IMG_8213

 

IMG_8221

 

IMG_8242

Toplam Okunma Sayısı : 2486

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com