Rehber :
   
Balık Lokantaları
Kılçık Balık Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.10.2009
Trabzonsporu Özlediler


Trabzonspor'un eski stoperlerinden Çağdaş Atan, Türkiye'de en çok bordo-mavili formayla maça çıkmayı özlediğini söyledi, Milli takımlar eski Teknik Direktörü Fatih Terim'e de sitemde bulundu. Bordo - mavili takımın eski Sırp stoperi Milan Stepanov ise Trabzonspor'un kaliteli bir kadroya sahip olduğunu ve en kısa zamanda toparlanacağına inandığını kaydetti.

Trabzonspor'un iki eski stoperi Çağdaş Atan ve Milan Stepanov, bordo - mavili kulübü ve Turkcell Süper Ligi'ni DHA için değerlendirdi. Futbol yaşantısını İsviçre'nin Basel takımında sürdüren Çağdaş Atan, yurt dışındaki futbolculara olan ilgisizlikten şikayetçi olarak, "Gökdeniz'in yaptığı, 'İlla Barcelona'ya mı gol atınca hatırlanacağız?' açıklamasına kesinlikle katılıyorum. Aynı ilgisizlikten ben de şikayetçiyim aslında. Hatta kırgınım diyelim çünkü bende kendi adıma iyi işler başardığımı ve belli şeyleri hak ettiğimi düşünüyorum. Ama çok sansasyonel şeyler yapıp medya önünde olmayı sevmeyen biri olduğum için belki ilgi görmüyorum. Buna Gökdeniz ve Fatih abi de dahil. Özellikle Türkiye'den yurt dışına rekor bonservis bedelleriyle giden bu iki futbolcuya yabancılar bu kadar para verirken biz onlara basınımızda yer bile vermiyoruz. Gökdeniz'in ne kadar iyi futbolcu olduğunu hepimiz biliyoruz. Son maçtaki golü ve Inter karşısındaki futbolu bizi gururlandırdı" diye konuştu.

“İyi Olduğum Dönemde Milli Takıma Çağrılmadım”

Milli takımda stoper eksikliği olmasına rağmen çağrılmadığını da vurgulayan Çağdaş, "Ben hem Basel'deki, hem de Almanya'daki performansım göz önüne alındığında milli takıma çağırılmayı bekliyordum. Ama Fatih hoca tercihini benden yana kullanmadı. Sağlık olsun. Şimdi milli takımın başına herkes için yeni bir şans anlamına gelen, yeni bir hoca gelecek. Umarım milli forma şansını yeni hocayla yeniden yakalarım" dedi. Avrupa'daki futbol mantalitesiyle Türkiye'deki mantalite arasında çok büyük farklılıklar olduğunu da vurgu yapan Çağdaş, şunları söyledi:"Futbolcular arasında yetenek olarak çok fark yok ama profesyonellik, sistem ve taktik anlamında, buraya geldikten sonra Türk futbolunun ve Türk futbolcusunun çok geri de olduğunu gördüm. Burada her gün yeni bir şeyler öğreniyorum. Şu anda en olgun dönemimi yaşıyorum."

“Türkiye’ye Dönersem Trabzonspor’a Gitmek İsterim”

Turkcell Süper Ligi'nde en çok Trabzonspor formasını özlediğini de söyleyen Çağdaş, "Türkiye'yi ve Turkcell Süper Ligi'ni tabi ki özlüyorum. Çok güzel bir ülkemiz var ve en önemlisi bütün sevdiklerim, ailem ve akrabalarım orada. Ama Avrupa'da da futbol oynamayı seviyorum. O yüzden özlemim biraz hafifliyor. Süper Lig'de özlediğim tek şey Trabzonspor forması altında maça çıkmak. Onun dışında başka hiçbir şeyi özlemedim. Şu anda Basel'le Avrupa'da iyi gidiyoruz. İsviçre'nin en iyi takımında oynuyorum. Müthiş bir stadımız ve gerçekten çok iyi bir taraftarımız var. Ama Türkiye'ye dönersem ve onlarda beni yeniden kadrolarında görmek isterse ilk tercihim Trabzonspor'dur. Bordo - mavili kulübün bendeki yeri ayrı, kalbim hep onlarla" dedi.

Sorun Hüseyin’in Olmayışında

Çağdaş, Hüseyin'in takımdan gitmesinin Trabzonspor'a olumsuz yansıdığını kaydederek, "Trabzonspor şu anda iyi stoperlere sahip. Bunlara Tayfun'u da ekleyebiliriz. Ama Hüseyin gerçekten ilk atakları kesmede, stoperlere yardımcı olmada bence Türkiye'nin en iyisiydi. Sorunun oradan başladığına inanıyorum. Ayrıca Trabzonspor geçen sezon kaçan şampiyonluğun şokunu hala üzerinden atamadı bence. Bunun yanı sıra Ersun Yanal'ın gitmesi takımın dengesini bozmuş gibi gözüküyor. Umarım en kısa zamanda toparlanırlar" diye konuştu.

Türkiye’deki En İyi Stoper Maalesef Lugano

Türkiye'deki stoperleri de değerlendiren Çağdaş, "Şu anda bence Türkiye'de ki en iyi stoper maalesef bir yabancı olan Lugano. Ona saygı duyuyor ve beğeniyorum. Buna Türk olarak da, partneri iyi olduğu zaman Servet'i ekleyebiliriz" dedi.

Stepanov: “Song’un Tecrübesinden Yararlanmak İsterdim”

Bordo - mavili takımda yıldızı parladıktan sonra Porto takımına transfer olan ve şu andaki Real Malaga'da kiralık olarak forma giyen Sırp stoper Milan Stepanov ise, Trabzonspor'u çok özlediğini söyledi. Mail aracılığı ile soruları yanıtlayan Stepanov, Turkcell Süper Ligi'ni yakından takip ettiğini ifade ederek, "Trabzonspor'dayken önüme bir şans çıktı ve onu değerlendirmek istedim. Ancak Porto'da işler istediğim gibi gitmedi. Şu anda Malaga'da eski performansımı yakalamaya çalışıyorum. Trabzonspor'un gönlümdeki yeri her zaman ayrı. Bu sezon çok kaliteli bir kadroya sahipler. En kısa zamanda toparlanıp ligde yeniden çıkışa geçeceklerine inanıyorum. Mesela Song'un tecrübesinden yararlanmak isterdim. Ayrıca ileri de bir gün Türkiye'ye dönecek olursam bunun Trabzonspor olmasını isterim" diye konuştu.

“Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Kadroları Çok İyi”

Stepanov, Türkiye'de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın çok kaliteli kadrolar kurduklarını da ifade ederek, "Bu iki takımda kadrosunda bir çok futbol severin anında tanıyabileceği isimler var. Buda Turkcell Süper Ligi'nin kalitesinin ne kadar arttığının bir göstergesi. Trabzonspor'da her zaman şampiyonluk yarışının içerisinde olmuş bir takım. Zira Beşiktaş'ta öyle. Böyle bir ligin heyecanlı geçmeme ihtimali yok" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1899

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com