Rehber :
   
Mutfak, Banyo Mobilyaları
İtaly Mutfak Banyo
Saray Yapı Mimarlık
Favori Mutfak & Banyo
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.10.2009
Medikal ve Sağlık Sektörüne TOBB Başkanından Destek


Geçtiğimiz hafta içinde Trabzon’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hısarcıklıoğlu ile görüşen Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)’nın 19.’uncu ve 20.’inci  Meslek Komiteleri, kamu kurumlarından hak edişlerinde yaşadıklarını sorunları aktardılar.

Özellikle hastanelerin medikal ve sağlık sektörünün alacaklarını döner sermaye aracılığı ile diğer alanlarda kullanıldığını, en son kendilerine ödeme yapıldığını, bunun kabul edilemeyeceğini ilettiler

HANGİ SEKTÖRLERİ İLĞİLENDİRİYOR

19. Grup- Medikal Ürünler Ve Ortapedik Malzemelerin İmalat Ve Ticareti ile 20. Grup- Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Kişisel Bakım Merkezleri, Eczane, Bakım Ve Temizlik Ürünlerinin Ticareti İle Temizlik Hizmetlerinde faaliyette bulunan işletmelerden oluşuyor.

HİZMET BEDELLERİ BİR YIL GEÇİKTİRİLİYOR

Ağırlıklı olarak sağlık ve medikal sektörünü temsil edildiği 19. ve 20. meslek komiteleri meclis üyeleri son yıllarda sağlık sektörüne verdikleri hizmet bedellerinin karşılığını kamu kurumlarından bir yıla varan sürelerde ödendiğini, çoğunlukla eksik ödemede bulunulduğunu, bu çalışma sisteminin sektördeki işletmeleri batağa sürüklediklerini belirttiler.

TTSO SEKTÖR TEMSİLCİLERİ KONUYU TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Konu ile ilğili olarak TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmede bulunan TTSO meclis üyeleri Günhan Üçüncüoğlu ve Ahmet Dar, Sektördeki firmaların daha önce 3-4 ay vadeli olarak aldıkları ürünleri Türkiye’nin içinde bulunduğu kriz döneminde artık peşin almak zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Peşin alınarak kamu hastanelerine sağlanan hizmetin en az 8 ayda fatura ödemesinin yapıldığını ilettiler.

BANKALARDA SAĞLIK VE MEDİKAL SEKTÖRÜNE SIRT ÇEVİRDİ

Günhan Üçüncüoğlu, konu ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, bankalarında kriz ortamında sektöre sırt çevirdiğini belirterek,”Bankalar en çok medikallere zorluk çıkarmakta olup mevcut kredilerini düşürmekte ve kapatmaktadırlar. Firmalar da  ihalelere girebilmek için teminat mektubu sıkıntısı baş göstermiş olup alınamayan hastane alacakları nedeniyle S.S.K. borçları vergi borçları nedeniyle mevcut teminatlarına el koyulmaktadırlar. Bu nedenlerden dolayı çok zor günler geçirmekteyiz.”diye konuştu.


GENELGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI ÖNERİSİ

Sektörün sıkıntılarının aşılması için birikmiş olacakların SGK ve vergi borçlarına muasip edilmesini önererek, bundan sonraki ihalelerde ise alım yapılan firmalara hizmet bedillerinin geçiktirilmeden ödenmesi gerektiğini bildirdiler. Bu konuda sağlık bakanlığı döner sermaye genelgesinde yeni bir düzenlemeye gidilerek durumun düzeltilmesini talep ettiler.

CUMHURBAŞKANI GÜL’E DE SORUN YAZILI OLARAK AKSETTİRİLDİ

Sekiz aydan beri kanunda değişiklik yapılması için çaba harcadıklarını ancak bir mesafe alamadıklarını ileterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de sektör olarak yazılı bilgilendirmede bulunduklarını ifade ettiler.

TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: SORUNU TAKİP EDECEĞİM

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon’da yaşanan sıkıntının Türkiye genelinde de yaşandığını belirterek, konulu TOBB sektör meclisine iletileceğini, gerekli düzenlemelerin sağlanması için girişimlerde bulunulacağını açıkladı.

 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2293

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com