Rehber :
   
İletişim
Raykom İletişim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
29.10.2009
Trabzon'un fethinin 548. yıldönümü coşkuyla kutladık


Fethi coşkuyla kutladık


       Trabzon'un fethinin 548. yıldönümü Trabzon Belediyesi tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı. Önceki akşam Belediye önünde başlayan kutlamalarda Belediye Mehter takımı ile imece folklor ekibinin gösterileri büyük ilgi gördü. Gece de ayrıca Ahmet Adanur, Mehmet Yılmaz, Yaşar Çubukçu ve Salim Kurt konserleri de vardı.

       Gece başlayan Fetih kutlamaları gündüz de devam etti. Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlanan törenler daha sonra Zağnos burcu önünde devam etti. Buradaki törenlerde yarışmalarda dereceye giren sporcular ve öğrencilere ödülleri verildi. Mehter ve Folklor gösterileri yapıldı. Törenlere Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkan vekili Osman Necip Sevinç, bürokratlar, askeri ve sivil yetkililer, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Belediye Başkan Vekili Osman Necip Sevinç, "Trabzon, Fatih'in feth ettiği, Yavuz Sultan Selimin yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman'ın büyüdüğü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 defa ziyaret ettiği çok önemi bir şehirdir. Bu önem, 4000 yıllık tarihi olan; kültür, spor, sağlık ve turizm başkenti şehrimiz İçin halen devam etmektedir. Trabzon Belediyesi bunun sorumluluğu ve bilincinde olarak yapımını vaat ettiği 61 adet projeyi sayın başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun önderliğinde hem de en az 20 tane daha ekleyerek inşallah 81 adet olarak Trabzon'un tarihi dokusunu koruyarak gerçekleştirecektir. Muhterem hemşerilerimize bu vaadimizi tekrar hatırlatarak bizi izlemelerini rica ederim. 5 yıllık süreç sonunda Trabzon'da yaşamanın ayrıcalıklı keyfine çok daha iyi varacaksınız. Osmanlı İmparatorluğunun dünyanın en büyük devletlerinin başlıcası olmasının temelinde Türklüğün ve İslamiyet'in adalet, hoşgörü ve her din ve ırktaki insana saygı göstermesi ve yönetimini buna uygun şekilde sürdürmesi gelmektedir.

       Trabzon'u fethederek bize miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ve bu vatanın kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bu kutlu, günde saygı, sevgi ve şükranla anıyorum. Allah' in elçisi ' ÇALIŞAN ALLAH'in SEVGİLİSİDİR' buyurmuştur. İbadet kulluğun gereğini yapmak demektir. Sadece namaz kılmak, oruç tutmak değil, çoluk çocuğun geçimini sağlamak üzere dürüst çalışmak, helal rızık kazanmak da ibadettir. Yaratan'ın tabiata hükmeden yasalarını keşfetmeye çalışmak da ibadettir. Ağaç dikmek, ülkeyi yeşillendirmek, insanların rahat etmesi için park alanları yapmak, çevreyi temiz tutmak da ibadettir. Temizlik imanın yarısıdır. Çalışan, üreten kazanır. Ömrünü boşa harcayan toplumların kazanacağı bir şey yoktur. Hep kaybetmeye mahkûmdurlar. Çalışma, okuma, uygulama projeleri yapma, kafa yorma, orijinal şeyler üretme yerine, oburca tüketen, taklitçi, hazıra konan toplum olmamalıyız. Oturduğu koltuktan güç alan değil, o koltuğa güç katan kaliteli yöneticiler yetiştirmeliyiz. İyi şeyler yapmak için iyi niyetle yola çıkanları eleştiri yağmuruna tutmak yerine, yol göstermeli, çözüm üretmeli, katkı koymalıyız. Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyet yolunda, yurt da sulh, cîhanda sulh ilkesi ile barış içerisinde çok çalışarak hızla ilerlemeliyiz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Hepinize şahsım ve Trabzon Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum." Dedi.

       Not: Bu akşam saat: 19:00 da Zağnos'ta havai fişek gösterilerinin ardından saat: 19:30 da Belediye THM Korosunun "Geçmişten günümüze Trabzon Türküleri" adlı konseri var

Toplam Okunma Sayısı : 2285

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com