Rehber :
   
Kitap & Kırtasiye
Ant Kitap Kırtasiye
Nokta Kitabevi
Karaoğlu Kırtasiye
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
26.10.2009
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Eğitimcilere Seslendi


Vali Kızılcık Eğitimcilere Seslendi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, okul müdürlerine seslenerek hedeflerinin öncelikle SBS ve ÖSS sınavlarında başarıda Türkiye genelinde ilk 10 il arasına girmek olduğunu söyledi.

Trabzon genelindeki okul müdürleri ile Trabzon Lisesi Konferans Salonu’nda bir araya gelen Vali Kızılcık, müdürlere Türkiye genelinde ÖSS ve SBS’de başarılı olabilmek için öncelikle kendi performanslarını arttırmaları istedi.

Eğitimcilerin çok ulvi bir görevi ifa ettiklerini belirten Vali Kızılcık, ülkemizin geleceği olan gençlerin, sorgulayan ve sorumluluklarının farkında olan bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Kızılcık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kendimizi gelişen ve değişen dünyamıza adapte etmemiz lazım. Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizin sorumluluklarını bilen ve sorgulayabilen gençler olarak yetişmesi sizlerin elinizdedir. Dünyamızda bilgi sürekli değişiyor. 3 şey çok önemlidir. Birincisi, zaman yönetimi. Derslere zamanında gelmek, toplantılara zamanında girerek zamanı en etkin bir şekilde kullanabilirsiniz. İkincisi, bilginin yönetimi. Çocuklarımızı çağın bilgileri ile donatmamız lazım. Çocuklarımız sürekli bilgi rekabeti içerisinde olmalı. Sadece 81arasında değil, dünyadaki 6 milyar insana karşı rekabet etmesi gerekir. Üçüncüsü, enerjinin yönetimi. Zaman ve bilgi yönetimine sahip olan, enerji yönetimine sahip olmaz ise başarı gerçekleşmez.” dedi.

Gençlerin kendilerini geliştirmek için eğitimin yanı sıra sporla ve sanatla da ilgilenmesi gerektiğini belirten Vali Kızılcık, “Çocuklarımızın aldıkları bilgiyi değerlendirebilecek, karşılaştığı problemleri çözebilecek, sağlam karakterli gençler olarak yetişmesi için mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmesi ve bir enstrüman öğrenmesi gerekmektedir. Spor, bireylerin özgüvenlerini kazanmasını sağladığı gibi müzikte insanı dengeleyen bir unsurdur.” ifadelerini kullandı.

Trabzon’u ÖSS ve SBS’de önceki yılların aksine bu yıl ilk 10’da görmek istediğini belirten Vali Kızılcık, “Trabzon’un hak ettiği yere ulaşması için sizlere takım lideri olarak sesleniyorum. SBS ve ÖSS sınavlarında 81 il arasında başarılı olup ilk 10’a girebilmek için temel başarı oranını arttırmalıyız. Performansınızı bu çerçevede değerlendirmeniz lazım. Belki ulaşılması zor bir hedef olarak görülebilir. Ancak daha önce görev yaptığım Batman’ı ÖSS’de 68. sıradan 20. sıralara çıkardık. Trabzon’un, tarihi birikimi, gelişmişliği göz önüne alındığında ulaşılmayacak bir hedef değil. Bu çerçevede aylık yapacağımız değerlendirme toplantılarında, yönetici yönünden bir aksaklık görülürse gereken yapılacaktır. Benim her daim önceliğim Milli Eğitimdir” diye konuştu.

 IMG_2057

IMG_2066

IMG_2062

Toplam Okunma Sayısı : 1897

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com