Rehber :
   
Plaj & Dinlenme Tesisleri
Mavi Kıyı
Dillioğlu Tesisleri
Paşa Tatil Köyü
Kervan Tesisleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
29.10.2009
TTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sıtkı Aktaş...


TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde kurulan Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurulu’nda TTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sıtkı Aktaş’da yer aldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz hafta içersinde TOBB Genç Girişimciler Kurulu’nun kamuoyuna tanıtımı gerçekleştirdi. Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na seçilen Ali Sabancı ve Üst Kurul Üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen toplantı da  Türkiye’de girişimciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar aktarıldı.

TTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sıtkı Aktaş’ında TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyeliğine seçildiğini toplantıda,TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, üretilen mal ve hizmetlerin en kısa zamanda en uygun fiyatlarla pazara sürülmesi, ürün veya hizmet yelpazesini müşteri ihtiyaçlarına göre uyarlayabilmek noktasında girişimcilik, kurumsallaşma ve markalaşma stratejilerinin hayati önem kazandığını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi Üniversitesi’nde yapılan toplantıda şöyle konuştu.”Dünya artık emek-yoğun, malzeme yoğun, enerji-yoğun değildir; bilgi yoğun olmaktadır. Bilgiye en kolay ulaşan gençlerimizi de girişimci olmaya özendirmemiz, onları girişimcilik yolunda örgütlememiz, ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir. Gençlik gelecektir, gelecek ise genç girişimcilerin elinde şekillenecektir. Ülkemiz, aklıyla, bilgisiyle, emeğiyle, dünyayı doğru okuyan, değişimden korkmayan, hedeften sapmayan, yorulmayan, yılmayan girişimci gençlerimizin elinde yükselecektir. İşte bu inancımız çerçevesinde kurulan ‘ TOBB Genç Girişimciler Kurulumuza’ bugüne kadar 45 ilden 1394 üye girişi yapılmıştır. Bunlardan, 30 ilde başkanlık seçimleri tamamlanmıştır.
TOBB il genç girişimcilerinin yüz otuz birinin kadın olduğunun altını çizmek isterim. Gayemiz bu sayıyı arttırmaktır. Bu yükü sadece erkek girişimcilerin üzerine bırakamayız. Dünya ekonomisini yönlendiren bir Türkiye için, mevcut girişimcilerimizle, kadın girişimcilerimizle ve genç girişimcilerimizle daha yapacak çok işimiz var diyorum. Hedefimiz dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmek, kaynaklarımızı verimli kullanarak bunu da başarırız.
Buradan genç girişimcilere bir çağrı yapmak istiyorum. Kaybetmekten yılmayın, iş hayatında zarar edebilirsiniz, hatta mal varlığınızın büyük bir kısmını da kaybedebilirsiniz. Ancak girişimci ruhunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin. Bu duygu ve düşüncelerle ‘TOBB Genç Girişimciler Kurulunun’ ekonomimize hayırlar getirmesini temenni eder, tüm genç girişimcilerimize başarılar dilerim.”

GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI ALİ SABANCI

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı da, bu gibi kurulların genelde ''şık isimlerden'' oluştuğunu, ancak kendilerinin bizzat işi yapmış, girişimci insanlarla birlikte olmak istediklerini söyledi.
Türkiye'de girişimci sayısının yüzde 6'nın altında bulunduğuna, bu rakamın gelişmiş ülkelerdeki girişimcilik oranıyla eşdeğer olduğuna ancak, Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin o ülkelere göre çok düşük kaldığına dikkati çeken Sabancı, ''Önce Türkiye'nin yüzde olarak girişimci sayısını artıracağız ve dolayısıyla kalkınmasını sağlayacağız ki kişi başına gelir artsın'' diye konuştu.
Kurulun 81 ilde teşkilatlanacağını bildiren Sabancı, girişimciliğe ivme kazandırmaya çalışacaklarını vurguladı.

SITKI AKTAŞ

Trabzon’da TTSO çatısı altında genç girişimciliği geliştireceklerini belirten TTSO Genç Girişimciler Kurulu ve TOBB ÜST Kurul Üyesi Sıtkı Aktaş, Trabzon insanının girişimci özeliklerinin fazla olduğunu söyledi.

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2439

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com