Rehber :
   
Otomotiv
Kofoğlu Otomotiv
Hassoy
Koçmak Oto Renault
Adnan Otomotiv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.11.2009
Doğankent'te Bir Camide Yaşanan Olayın İlginç Öyküsü


Giresun’un Doğankent ilçesinde bir Camiinde namazda çalan cep telefonlarıyla baş edilemeyince camiye ilginç bir yazı konuldu.

 

Namazda cep telefonu çalmalarının önüne geçilememesi üzerine Doğankent’te bir camiye ilginç ve eğitici bir afiş asıldı. Caminin hemen girişinde “LÜTFEN CEP TELEFONUNUZU KAPATINIZ” yazısı asılması ve imamın her namaz öncesi namaza durmadan evvel “Cep telefonlarınızı kontrol ediniz” ikazlarına rağmen yine de her namazda camide telefon çalmaya,namazlar kemençe vs ile kılınmaya devam ediyordu.

 

Bu sefer , birisi caminin girişine,  üç tanesi de kıble tarafına olmak üzere 4 yerine şu ilginç ve de eğitici yazı asıldı: “HAK İLE İRTİBAT İÇİN HALK İLE İRTİBATINI KES!” Önceki “Lütfen cep telefonlarınızı kapatınız” yazısı kimsenin umurunda olmamıştı ama bu yazı cami cemaati cihetinden biraz ses getirmişe benziyor. Öyle ki temel fıkraları gibi durumlar da ortaya çıkıyor. Geçenlerde cemaatten birisinin kafasına takılmış ve imama dışarıda da halk ile konuşmamayı kastederek: "Hocam şimdi biz halk ile konuşmayacak mıyız?" diye sormuş. Caminin imamı da “Bak amcacığım" demiş ve bu ibarenin uzun bir tefsirini yapmış  da yüreğine su serpmiş.

 

Hoca ile cemaat arasında şu ilginç diyalog geçiyor.

 

Cemaatten yaşlı amca: "Bu yazının ortasındaki nedir?" diyor. İmamdan ”Telefon” cevabını alınca, "Üzerindeki çizik ne anlama geliyor?" diye soruyor yaşlı amca, imam “Telefonunu kapat” cevabını veriyor ve ne anlama geldiğini anlatmaya başlıyor. "Bu yazı nereye asılmış, camiye. Camiye niçin gelinir? Namaz kılmak için. Ha işte bu.! Demek ki camiye telefonla konuşmak için değil namaz kılmak için gelinir. Yani cami Allah ile irtibat yeridir. Allah(Hak) ile irtibat kuracaksan halk ile irtibatını(telefon bağlantını) koparacaksın…Namaz Allah ile buluşmadır.Ona tekmil vermedir.Namaz dünyayı ardına atıp ötelere gitmedir..Namaza iftitah tekbiriyle başlayınca artık dünya modundan ötelerin moduna geçeceksin…"

 

(Kaynak: Harşitvadisi.com)

Toplam Okunma Sayısı : 2069

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com