Rehber :
   
Ajanslar
Yonca Ajans
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.11.2009
Vali Kızılcık Piyasa Pazarında İncelemelerde Bulundu


Trabzon Valisi Recep Kızılcık, hafta sonu meydana gelen etkili yağışa bağlı olarak Kadınlar Pazarı ve Piyasa Meydanı'nda iş yerlerinin altından geçen Kuzgundere'nin taşması sonucu 50 iş yerinde hasar oluştuğunu söyledi. Vali Kızılcık, Emniyet Müdürü Feridun Boz ve diğer ilgililerle birlikte derenin taşması sonucu maddi hasarın meydana geldiği Piyasa Meydanı'nda incelemelerde bulundu. İş yerleri sular altında kalan esnafa ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunan Vali Kızılcık, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Daha sonra Kadınlar Pazarını da ziyaret eden Kızılcık, esnaf ve burada bulunan vatandaşlarla bir süre görüştü.

 

Kızılcık, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan ilk belirlemelere göre, Kadınlar Pazarı ve Piyasa Meydanı'ndaki hasar tespit çalışmalarının ilgili birimlerce devam ettiğini belirterek, ''Bugüne kadar yapılan tespit çalışmalarına göre iş yerlerinin altından geçen Kuzgundere'nin taşması sonucu 1'i ağır, 2'si orta olmak üzere 50 iş yeri hasar gördü. Hasar tespit çalışmaları halen devam ediyor'' dedi. Başbakanlık Müsteşarından, Acil Destek Fonu'ndan yardım gönderileceği bilgisini aldığını ifade eden Kızılcık, ''Devletimiz bu tür tabii afetlerde en azından acil ihtiyaçların anında giderilebilmesi için Sayın Başbakanımızın talimatıyla para gönderiyor. En azından temel ihtiyaçların giderilebilmesi için bir miktar acil destekten para gönderilecek. Hasar tespiti çalışmalarının sonucunda da hasar oranına göre gerekli yardımlarda bulunulacak. Tabi ki, bu geçici tedbir'' diye konuştu.

    

Kalıcı Tedbirin de Alınmasını Sağlayacağız

    

Kızılcık, bir süre önce yağmurdan etkilenen bölgeyi ziyaret ettiğini, ancak buradan dere geçtiğinden haberdar olmadığını belirterek, şunları söyledi: ''Kalıcı tedbirin alınması için belediyemizle ortak bir çalışma gerçekleştirip, her yağmur yağdığında kabusla karşı karşıya kalmamak için kalıcı tedbirin de alınmasını sağlayacağız. Bunun için gerekli çalışmaları başlatacağız. Yaşanan bu afet ciddi bir afet. Genelde bütün esnafımızın olumsuz yönde etkilendiği bir afettir. Bunun bir daha yaşanmaması, kalıcı tedbirlerin alınması için gerekli çalışmayı başlatacağız.'' Vali Kızılcık, dere yataklarının üzerlerindeki ağaçların temizlenmesi ve her yağmurda sorun yaşanan havaalanı ve üniversite girişi ile bu mevkideki problemin giderilmesi için ilgili kurum müdürlerine talimat verdiğini vurgulayarak, ''Gerekli çalışmayı yürütüyorum. Bu soruna kalıcı çözüm bulmamız lazım, bu da çok zor değil. Yapılması gerekenler belli, biz de bunları yapacağız'' dedi. Vali Kızılcık, bir gazetecinin, bölgede gıda maddesi satışı yapan bazı iş yeri sahiplerinin yağmur suyundan etkilenen gıda maddelerini temizledikten sonra tekrar satışa sunulduğu yönünde iddialarda bulunulduğunu anımsatması üzerine, ''Bu bilgiler bize de şimdi söylendi. Tarım İl Müdürlüğü ve belediye personelinden oluşan ekibi buraya göndereceğiz, gerekli tedbirleri alacaklar'' diye konuştu. Öte yandan, iş yerleri zarar gören esnaf, dükkanları ve eşyalarını temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Toplam Okunma Sayısı : 1885

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com