Rehber :
   
İletişim
Raykom İletişim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.11.2009
Görme Engelliler Futsal Türkiye Şampiyonası Trabzon'da Başladı


Görme Engelliler Futsal Türkiye Şampiyonası Trabzon’da Başladı

Görme Engelliler Federasyonu’nu tarafından düzenlenen Futsal B–2 ve B–3 Kulüpler Türkiye Şampiyonası Trabzon’da başladı.

Trabzon 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali, Görme Engelliler Federasyonu Başkan Vekili Abdullah Çetin ve Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğdu katıldı.

Düzenlenen turnuva aracılığıyla engelli ve engelli olmayan vatandaşların bir araya gelerek, aralarındaki iletişimin pekiştirildiğini ifade eden Vali Kızılcık, “Bu şekilde engelli vatandaşlar da bu toplumun bireyleri olduklarını en güzel şekilde kanıtlamaktadırlar. Bu tür etkinlikler, aynı zamanda engellilerin öz güvenini artırması açısından da büyük önem taşıyor.” dedi.

Öte yandan Federasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüzde 70 ve yüzde 90 oranında görme özrü bulunan sporculardan oluşturulan takımların katılacağı Türkiye Şampiyonası maçları Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu ile Çok Amaçlı Spor Salonu’nda oynanıyor. Sadece kalecilerin sağlam kişilerden oluştuğu görme engelliler futbol takımlarının salondaki maçlarında değişik kurallar uygulanıyor.

Görme özürlü oldukları için zilli topla oynatılan maçlarda 15’er dakikalık iki devre halinde yapılıyor. Oyun süresince 5 faul yapan oyuncu müsabaka dışı kalıyor. Bir devrede 5 faul hakkını dolduran takıma 10 metre penaltı cezası uygulanıyor. Müsabakalarda ilk 3’e giren takımlara kupa, sporculara ise madalya verilecek. Müsabakalara Türkiye’den 20 kulüp katılıyor.

IMG_3222

IMG_3213

IMG_3203

IMG_3217

Toplam Okunma Sayısı : 1850

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com