Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.11.2009
Vali'Trabzon'un Tarihi ve Kültürel Değerlerini Ayağa Kaldırmamız Lazım'


Vali Kızılcık “Trabzon’un Tarihi ve Kültürel Değerlerini Ayağa Kaldırmamız Lazım”

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Karadeniz İş Adamları Derneği (KARGİD)Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Dernek olarak Trabzon için var olan projeleri hakkında Vali Kızılcık’a bilgi veren Başkan Altıntaş, özellikle Trabzon Kültür Köyü Projesi’nin 2011 Olimpiyatları’na ve Trabzon’a yakışır bir proje olduğunu söyledi. Trabzon Kültür Projesi’ni, 2023 Türkiye Turizm Eylem Planı çerçevesinde gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Altıntaş, projeyi devletin ve sivil toplum kuruluşlarının imkanlarını ortak noktada buluşturarak hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Projeyi takdirle karşıladığını belirten Vali Kızılcık, devletin ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinin en verimli şekilde yürütülebilmesi için stratejik planlarının ortak olması gerektiğini söyledi. Stratejik planların ülke kalkınmasındaki önemini anlatan Vali Kızılcık, “Kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin ayrı ayrı stratejik plan yapmasını doğru bulmuyorum. Stratejik planların koordinasyon içerisinde yapılmasının hem bölgemize hem de ülkemize daha çok fayda getireceği kanısındayım.” dedi.  

Trabzon’un tarihi ve kültürel değerlerinin çok olduğunu fakat süreç içerisinde bu değerlerin çok hor kullanıldığına işaret eden Vali Kızılcık, “Bu hor kullanmaya rağmen hala Trabzon’un birçok tarihi ve kültürel değeri var. Bu değerlerin ayağa kaldırılması gerekir. Bunu sadece devlet eliyle yapmak hem çok güç hem de çok zaman alır. İşte bu değerlerimizi kısa sürede ayağa kaldırmak için sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği gerekir. Sizlere ve projelerinize bu noktada çok ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

Ortahisar Mahallesi ve Araklı Konakönü’nün bu tarihi dokuya çok güzel örnek olduğunu dile getiren Vali Kızılcık, Trabzon’un dünya çapında bilinen Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman gibi bir değeri olduğunu ve bu değeri iyi tanıtmak gerektiğinin de altını çizdi.   

IMG_3237

Toplam Okunma Sayısı : 2458

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com