Rehber :
   
Uzungöl Tesisleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.11.2009
Macar Diplomat Trabzon'da Macar günü düzenlenmesini önerdi


 Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Dış Ekonomik İşlerden sorumlu Diplomat Josef Kovacs, beraberinde işadamları Zita Razsa, Gabor Markocsanyi, İstvan Denes, Boglara Csösz, tercüman Mehmet Akdeniz ile TTSO’yu ziyaret etti.

TTSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Coşkun kahraman ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşen Macar işadamları heyeti, Çevre Koruma ve Makine Teçhizatları konusunda, Trabzon’da faaliyette bulunan firmalar ile irtibat kurmak istediklerini belirttiler.

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Dış Ekonomik İşlerden sorumlu Diplomat Josef Kovacs, Türkiye’nin AB’ye aday tam üyelik hazırlığında bulunduğunu bu kapsamda çevre ve koruma alanında yapılacak çalışmalara Macaristan olarak destek vermek istediklerini vurguladı.

Macaristan’ın çevre ve koruma alanında tecrübeli bir sektöre sahip olduğunu ifade eden Kovacs, Türkiye’de AB hibeleri ile yapılacak olan çevre ve koruma projelerinde ortaklık ve işbirliği yapılabileceğini aktardı.

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Dış Ekonomik İşlerden sorumlu Diplomat Josef Kovacs, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik çalışmalarında çevre ve koruma faaliyetlerine 70 milyon euro bütçeli bir kaynak ayırdığını, bu kaynakla yapılacak işlere katılmak istediklerini bildirdi.

Macar ve Türk özel sektörünün bu alanda işbirliği içinde olmasını arzu ettiklerini belirten Kovacs, İstanbul’a bir toplantıya katılan işadamlarının Kocaeli ticaret ve Sanayi Odası ile yaptıkları görüşmenin ardından Zigetvar’ın kardeş kenti Trabzon ile de ilişki kurmak istediklerini söyledi.

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Dış Ekonomik İşlerden sorumlu Diplomat Josef Kovacs, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türk ve Macar halkının birbirine çok yakın olduğunu anımsatarak, Trabzon’da bir Macar günü düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Odası (TTSO)Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Macar halkına Trabzon’un kapılarının her zaman açık olduğunu belirtmesi üzerine de Kovack, 2010 yılının ilk haftasında bu etkinliği gerçekleştirmeyi arzuladıklarını iletti.  Trabzon’da Macar gününün gerçekleştirilmesi için Büyükelçi ile yapılacak görüşmeleri ardından ayrıntılar hakkında TTSO’ya bilgi vereceğini aktardı.

MACAR İŞ ADAMLARININ ÖNERİLERİ

. Macaristanlı işadamları Zita Razsa, Gabor Markocsanyi, İstvan Denes, Boglara Csösz çevre ve koruma teknolojileri ve techizatı üzerine Trabzonlu işadamları ile ortak çalışmalarda bulunmak istediklerini deklere ettiler.

. Çevre ve koruma teknolojileri alanında faaliyette bulanan Macaristan’daki işletmelerin bir sivil toplum örgütü çatısı altında birleştiklerini belirterek, bu konudaki deneyimlerini Trabzon’la kurulacak ortaklar ile önce Türkiye ardından ise körfez ülkelerine aktarabileceklerini belirttiler.

. 16 Kasım tarihinde çevre ve koruma sektörünün Macaristan’ın Başkenti Budapeşte de, düzenlenecek fuara Trabzon’dan iş adamlarını davet ettiler.

. Kanalizasyon, içme suyu, altyapı gibi çalışmalarda son teknolojik bilgilerin ve deneyimlerin paylaşılabileceğini vurguladılar.

TTSO BAŞKAN YARDIMCISI COŞKUN KAHRAMAN: TÜRKİYE ÇEVRE VE KORUMA ÇALIŞMALARINA HASSASİYETLE YAKLAŞIYOR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, AB ülkelerinin çevre ve korumaya çok değer verdiğini, Türkiye’nin de son dönemde hassasiyetinin arttığını vurguladı.

Çevre ve koruma sektöründe faaliyetteki Türk ve Macar işletmelerin karşılıklı bir araya getirilmesine, ortaklıklar ve işbirliğine adım atılmasına oda olarak destek verdiklerini vurguladı.
TTSO’nun üye rehberini Macar işadamlarına ileterek bu alanda çalışmalara bir başlangıç yapılabileceğini aktaran Başkan Yardımcısı Kahraman,” 16 Kasım’da Budapeşte’de düzenlenen sektör fuarına çok az bir zaman kalmasına karşın üyelerimizin katılmasına destek olacağız.”dedi.

 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2073

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com