Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.11.2009
Nostalji yaşamak isteyen Trabzon'daki sergiyi gezsin...


 

Trabzon'un tarihi ve kültürel yaşantısı ile tarihi ticaret merkezi olan Kemeraltı Çarşısı'nın 1800'lü yıllardaki durumunu anlatan Karadeniz Geleneksel Yaşam Sergisi, ziyaretçilerine nostalji yaşatıyor.

Trabzon Kültür Merkezi'nde yer alan Karadeniz Geleneksel Yaşam Sergisi, kentin geçmişteki durumunu ve sosyal yaşantısını, minyatürlerle anlatıyor.

 

 

Nostalji yaşamak isteyenlerin sergiyi mutlaka gezmelerini tavsiye eden Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

Özellikle geleneksel el sanatları ile insanların geçmişteki yaşam biçimlerini anlatan serginin, Trabzon'u iyi bir şekilde yansıttığına işaret eden Kansız, şunları kaydetti:

 

 

''Trabzon geleneksel yaşamı, bu sergide insanlarla buluşuyor. Geleneksel el sanatlarından yaşam biçimlerine kadar her şey mümkün olduğunca anlatılıyor. Geçmişte önemli bir yeri olan Kemeraltı Çarşısı'nın da konu alındığı sergide, bakır ve gümüş işlemeciliği de yer alıyor. Bunun yanında dokuma tezgahları yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.''

Toplam Okunma Sayısı : 4020

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com