Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.11.2009
Trabzon-da Eğitimde Eylem Planı Start Aldı.....


Eğitimde Eylem Planı Start Aldı

Performans Kriterleri Konuşacak

Trabzon’a atandığında “İlk önceliğinin eğitimdir” diyen Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, hemen bir plan hazırlanması için ilgilileri talimatlandırmış ve çalışmalara başlanmasını istemişti.

Bunun sonucunda çalışmaların ilk ayağında üniversiteden akademisyenler ve Milli Eğitim camiasından eğitimcilerin katıldığı bir çalıştay yapılmıştı.

Vali Kızılcık, çalıştay sonucunda ortaya çıkan eylem planının bir parçası olarak eğitim camiasında bir sinerji oluşturmak, okulları denetlemek ve öğretmenlere mesaj vermek amacıyla Cudibey İlköğretim Okulu ve Yunus Emre Lisesi’nde incelemelerde bulundu. Anasınıflarını gezip minik yavrulara hediyeler veren Vali Kızılcık, daha sonra öğretmenlerle bir toplantı yaptı.

Vali Kızılcık, öğretmenlerle yaptığı toplantıda, ülkemizin geleceği olan gençlerin, sorgulayan ve sorumluluklarının farkında olan bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Asıl amaçlarının iyi karakterli, sosyalleşmiş ve başarılı öğrenciler yetiştirmek olduğuna vurgu yapan Vali Kızılcık, “Başarı sadece sınav sonucu değildir. Sınav başarının bir parçasıdır. Bunun yanında yavrularımızın sosyalleşmesi, karakter yapısının sağlamlaştırılması ve analitik düşünmesinin sağlanmasıdır asıl başarı.” dedi.

2009–2010 Eğitim-Öğretim yılında hazırladıkları eylem planı çerçevesinde yapacakları çalışmalar sonucunda Trabzon’u eğitimde ilk 10 arasına taşımak hedefinde olduklarını kaydeden Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu eylem planı sadece benim planım değildir. Bunu herkes sahiplenecek. Eğitimciler, veliler, öğretmenler, öğrenciler yani toplumun her kesimi bunun içinde olacak. Çünkü bunu hep birlikte sizler hazırlandınız.” ifadelerini kullandı.

 PERFORMANS KRİTERLERİ KONUŞACAK

 Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul idarecilerinin öğretmenler üzerinde yapacağı performans değerlendirmesi hakkında açıklama yapan Vali Kızılcık, “Bu eylem planının önemli bir ayağı da öğretmenlerimizin performanslarının tespit edilmesidir. Bizler bu kriterlere göre öğretmenlerimizi değerlendirip yasalar çerçevesinde işlem yapacağız. Burada asıl amaç öğretmenleri cezalandırmak değil, yavrularımızı iyi yetiştirip başarılı kılmaktır.” şeklinde konuştu.

Hafta sonları ve akşam saatlerinde öğrencilerin internet cafelerde ödev yapma yanlışına da değinen Vali Kızılcık, Milli Eğitim Müdürüne talimat vererek bütün okulların bilgisayar sınıflarının ve spor salonlarının bu saatlerde açık tutulmasını ve öğrencilerin öğretmenler nezaretinde çalışmalarını sürdürmesini istedi.

111111111

33333333

3334444444

2222222

 

Toplam Okunma Sayısı : 1903

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com