Rehber :
   
Orman Ürünleri
Şangün Orman Ürünleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.11.2009
Başkanvekili Sevinç, ''İdareci, durumu idare eden olmamalıdır''


Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencileri ile
"Karadeniz'de Mülki Amir Olmanın Zorluğu ve Avantajları"
konulu söyleşi
Başkanvekili Osman Necip sevinç,
"İdareci, durumu idare eden olmamalıdır"


       Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi "Mülkiye Kamu Çalışma Topluluğu" projesi kapsamında 80 öğrenci Trabzon Belediyesini ziyaret ederek, "Karadeniz'de Mülki Amir Olmanın Zorluğu ve Avantajları "konulu söyleşi yaptı.

       Söyleşide Başkan Vekili Sevinç siyasal bilimlerinde okuyan öğrencilerin ileriki yıllarda önemli görevlerde bulunacaklarının altını çizerek bir de öğütte bulundu. Öğrencilere hitaben Sevinç, "İdareci, durumu idare eden değil, sorunların üzerine giden ve sorunlar karşısında dik durandır. Geçmişte birilerine şirin görünmek çabası içersinde durumu idare etmeye çalışma gayreti nedeniyle ülkemizde olduğu gibi Trabzon'da da adeta kangren haline gelmiş sorunlar ortaya çıkmıştır. Belediye olarak bu sorunları çözmek için kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

       Öğrencilere Trabzon ve Trabzon Belediyesi çalışmaları hakkında da bilgi veren Trabzon Belediye Başkan vekili Osman Necip Sevinç,"Trabzon, tarihten gelen misyonuyla birlikte her dönem önemli devlet adamlarını yetiştiren bir şehir olmuştur. Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in yönettiği Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu şehir olan Trabzon Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bugüne kadar her zaman Türkiye'nin geleceğine şekil veren devlet adamlarını kendi bünyesinden çıkartmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'te 3 kez ziyaret ederek Trabzon şehrine verdiği önemi ortaya koymuştur. Nüfus olarak küçük olsa da Türkiye'nin her bölgesinde farklı görevlerde bulunan Trabzonlulara rastlamak mümkündür. Bunun en önemli nedeni ise bölge insanlarının girişimci olması ve cesaretidir. Trabzon insanının gözünü korkutmak ve sindirmek pek kolay değildir. Bu nedenle her girişimin önündeki grupta her zaman bir Trabzonlu görmek mümkündür.

       Buna karşılık Trabzon şehrinde görev yapmak isteyen idareciler için Trabzon şehri hem avantajlı hem de dezavantajlı bir şehirdir. İdareciler için en büyük avantaj bölge insanının misafirperverliğidir. Sıcakkanlıdır. İdarecisine saygı gösterir. İlgisini ortaya koyar. Destek verir. Ama idareciden de görevinin gereğini yerine getirmesini bekler. Zor beğenir. Eleştirir, öneri getirir. Yol gösterir. Bu denge içerisinde idarecisi ile şehir büyük eksenle bütünleşir.

       Trabzon şehrinde görev idareciler gittikleri yerde her zaman Trabzon'a olan sevgilerinden burada kurdukları dostluklardan bahsederler. Trabzon insanının yukarıda saydığımız özelliklerini dile getirirler. Trabzon şehrine kırgın, Trabzon insanına küs olan idareci yok denecek kadar azdır" dedi.

       Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Mülkiye ve Kamu Çalışma Topluluğu Proje Koordinatörü Çağdaş Yurt Trabzon'un bilinen ve tanınan bir şehir olduğunu belirterek, kentte kaldıkları süre içerisinde gördükleri misafirperverlikten dolayı Trabzon Belediye Başkan Vekili Osman Necip Sevinç'e teşekkür ederek plaket verdi.

Toplam Okunma Sayısı : 2060

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com