Rehber :
   
Maçka Tesisleri
Osmanoğlu Ocakbaşı
Sümer Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.11.2009
Vali Kızılcık Topraklarımızı Erozyonla Mücadele Ederek Koruyabiliriz


Vali Kızılcık “Topraklarımızı Erozyonla Mücadele Ederek Koruyabiliriz”

Trabzon’da iki ilköğretim okuluna, erozyonla mücadele çalışmalarına yaptığı katkılardan dolayı “Yeşil Yaprak” ödülü verildi.

Kent merkezindeki Meydan Parkı’nda, 16–22 Kasım arasında kutlanan “Erozyonla Mücadele Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül törenine, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bazı daire amirleri, TEMA Vakfı Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Erüz ile öğrenciler katıldı.

Çevre bilincinin artık sadece belirli uluslarda değil, tüm dünyada hızla yayıldığını ifade eden Vali Kızılcık, bu bilinç olmadığı takdirde dünyanın geleceğinin aydınlık olamayacağının görüldüğünü söyledi.

“Erozyondan en fazla zarar gören ülkelerin başındayız.” diyen Vali Kızılcık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada üretimi en zor olan, yüzyıllar gerektiren toprağımızı en iyi erozyonla mücadele ederek koruyabiliriz. Bu bilincin oluşturulması için çok başarılı olan TEMA Vakfı, yıllardır çaba göstermektedir. Dünyanın karşı karşıya olduğu ‘iklim değişikliği’ probleminin, oluşturulacak bilinçle üstesinden gelinebilir.”

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Erüz ise Türkiye’nin erozyonda dünyada ikinci sırada yer aldığını, vakıflarının ülke genelinde 380 bin gönüllüyle erozyonla mücadele etmek için çalıştığını bildirdi.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, yaptıkları erozyonla mücadele çalışmaları dolayısıyla “Yeşil Yaprak” ödülü almaya hak kazanan Özel Candan İlköğretim Okulu ile Araklı 25 Şubat İlköğretim Okulu yöneticilerine ödüllerini verdi.

Tören, ödül alan okul öğrencilerinin çevre bilincini anlattıkları gösterilerle sona erdi.

 IMG_9589

IMG_9599

Toplam Okunma Sayısı : 2045

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com