Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
20.11.2009
Vali Kızılcık Mülkiyeli Öğrencilerle Bir Araya Geldi


Vali Kızılcık Mülkiyeli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mülkiye Kamu Çalışma Topluluğu tarafından organize edilen “Karadeniz’de Mülki Amir Olmak, Zorlukları ve Avantajları” konulu söyleşiye katılarak, öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardı.

18–21 Kasım tarihleri arasında ilimizde kalıp, Trabzon’un tarihi ve turistlik yerlerini gezecek olan 80 öğrenci ile kahvaltılı söyleşide bir araya gelen Vali Kızılcık, kamu yöneticilerinin amacının halkın mutluluğuna yönelik çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Vali Kızılcık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizler geleceğin yöneticileri olacaksınız. Halka hizmet etmek, halkın yararına bir şey yapmak isteyip de mülki idare amirinin bu isteğini engelleyen hiçbir hukuki düzenlemeyle karşılaşmadım. Halk için çalışıyorsanız, halkınızı mutlu etmek için çalışıyorsanız, mülki idare amiri olarak bütün koşulları kullanarak ve var olan koşulları iyileştirerek istediğiniz her hizmeti gerçekleştirebilirsiniz.”

             Bir öğrencinin “Son yıllarda yaşanan bazı olaylar sonucunda Trabzon sorunlu bir bölge olarak görünüyor. Bu olayların önüne geçmek için neler yaptığınızı öğrenebilir miyiz? Sorusu üzerine Vali Kızılcık, yapılan her uygulamanın dünyada ki yönetim anlayışıyla doğrudan bağlantılı olması gerektiğini söyledi. Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Avrupa olduğu gibi, modernleşen her toplumda olduğu gibi ülkemizin ve Trabzon’un gençliğinde de bazı sorunlar var. Gençlik eğer geleceğe daha ümitli bakamıyorsa ve bir meslek sahibi olarak yetiştirilemiyorsa, birileri bu gençleri alıp kendi emelleri doğrultusunda kullanabiliyorlar. Gençlerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve onları meslek sahibi yapabilmek için çalışmalarımız var. Ülkemizde gençlik genel müdürlüğü kurulması gibi çok güzel bir gelişme var. Şehrimizde gençlerimizin birilerinin kötü emellerine alet olmalarına engel olmak için kurulmuş Gençlik Merkezlerimiz var. Buraları daha ileriye taşımak ve buralarda açılacak kurslarda gençlerimizi meslek sahibi yapmak için programlarımız var.”   

Mülkiye Kamu Çalışma Topluluğu Başkanı Selçuk Baymaz söz alarak, Vali Kızılcık’a misafirperverliği ve kendilerine gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti. Baymaz konuşmasında, “Trabzon’da bulunmaktan çok mutlu olduk. İlin tarihi ve turistik yerlerini gezip bilgi sahibi olacağız. Sayın valimizin bizimle bu kadar ilgilenmesi bizi çok mutlu etti. Kendilerinin tecrübelerinden ve fikirlerinden istifade edeceğiz. Arkadaşlarım adına sayın valimize teşekkürlerimizi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler Vali Kızılcık’a plaket ve çiçek takdim ederken, Vali Kızılcık da öğrencilere Trabzon gezisinin anısına plaket verdi.   

 IMG_9603

IMG_9619

IMG_9616

IMG_9609

Toplam Okunma Sayısı : 1965

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com