Rehber :
   
Belediyeler
Trabzon Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.11.2009
TTSO'dan Cumhuriyet Başsavcılığı, Alay Komutanlığı ve Rusya...


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, Trabzon Jandarma Komutanı Jandarma Albay Dursun Ertuğrul ve Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Krill Fedorov’a ziyarette bulundu.

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Nalbat, Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Sağlam, Mustafa Zihni Serdar, Tolga Avcı, Murat İskender, Özcan İlarslan, Erkut Çelebi ve Genel Sekreter Hakan Gürhan’ın katıldığı ziyaretlerde ülke ve bölge gündemi üzerine görüş alış verişinde bulunuldu.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

TTSO heyeti, Eskişehir’den Trabzon Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Başsavcı Gökhan Karaburun’a hoş geldin ziyaretinde bulunarak hayırlı olsun temennisinde bulundu.

İŞSİZLİK VE ÇARPIK KENTLEŞME SUÇ ORANINI ETKİLİYOR

Her kentte belli bir suç oranının olmasının normal olduğunu ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, kentlerde çarpık kentleşme ve işsizlik gibi sorunların bazı olumsuzlukları artırabildiğini söyledi.

TRABZON’UN GELECEĞİNDEN HİÇ KAYĞIM YOK

Trabzon’da sanayi olmadığı için, işsizliğin önemli bir sorun yarattığını, genç nüfusun fazla olmasının işlerini engellediğini dile getirdi.

Kentte öfke kontrolünün olmamasının huzursuzluk yaratacağını kaydeden Başsavcı Karaburun,” işsizliğin getirdiği olumsuzlukları gidermek gerekiyor. Karanlığın en yoğun olduğu zaman, güneşin doğacağı andır, denir. Benim gördüğüm, Trabzon’un geleceği ile ilgili hiçbir kaygım yoktur. Trabzon’un içinde bulunduğu bu bölgenin komşu ülkelere sınır kapılarını açması ile kentte bir sermaye birikimi olacaktır. Bu zamanla ekonomik büyümeyi artıracaktır.”diye konuştu.

ADLİYE SARAYI İHALESİ 15 ARALIK 2009

“Adalet hava gibidir. Ancak kirlendiğinde fark edilir.” gibi yapılan bir tanımlamanın çok doğru olduğunu vurgulayan Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, Trabzon Adliye Sarayı’nın 15 Aralık 2009 tarihinde ihale edileceğini ve 25 ayda tamamlanacağını söyledi.

ADLİYE SARAYI İLE BİRLİKTE RAYLI SİSTEMDE DEVREYE ACİL ALINMALIDIR

Trabzon’un önemli bir projesi olan Adliye Sarayı’nın bir ilçede olmasının bazı sorunlar da getireceğini belirten Başsavcı Karaburun,” Bir ilçenin, ili yönetmesi bu anlamda doğru olmayabilir. Bu nedenle Yomra İlçesi’nin Trabzon’a bağlanmasını desteklenmesi gerekir. Ayrıca, Adliye Sarayı’na halkın rahat ulaşımı sağlanmalıdır. Bunun içinde eş zamanlı olarak Yomra Trabzon arasında Raylı ulaşımın da hayata geçirilmesi gerekir. Hazırlanan Adliye Sarayı Projesini beğendim. Benden önce görev yapan iki Başsavcı arkadaşıma bu hizmetlerinden ötürü kutluyorum. Bende yapımını gerçekleştirmekten büyük bir haz alacağım.”dedi.

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, yaşanmakta olan ekonomik sorunlara rağmen insana ümidi kaybettirmemek lazım geldiğini aktardı. Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’da bölge insanının devletine çok bağlı olduğunu, belirterek, “ Bu bölge insanı devlete bir şey olmasın ekonomiyi düzeltiriz” inancını taşıdığını iletti.

JANDARMA ALAY KOMUTANLIĞI

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Jandarma Alay Komutanı  Albay Dursun Ertuğrul’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
Muş’dan, Trabzon Jandarma Alay Komutanlığı görevine atanan Albay Dursun Ertuğrul, Trabzon’a hizmet vermekten mutlu olduğunu ifade etti. Trabzon’a ilk kez görev için gelmiş bulunduğunu ve oldukça beğendiğini söyledi.

RUSYA FEDERASYONU TRABZON BAŞKONSOLOSLUĞU

TTSO heyeti, daha sonra Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Krill Fedorov’a iadeyi ziyarette bulundu. Başkonsolos Krill Fedorov, konsolos Fedor Voronin, Ateşe Dmitry Krupnov ile bir araya gelerek ikili ilişkileri gözden geçirdiler.

Başkonsolos Krill Fedorov, Bir süre önce TTSO’da yapılan görüşmede, Krasnodar Valisi, Liman ve Gümrük Müdürleri yanında Krasnodar Hava Yollarından bir heyetin Trabzon’a davet edilmesi talebinin yazılı olarak yapıldığını bildirdi.

Özellikle Rusya Federasyonu’nun Krasnodar Bölgesi’nin Doğu Karadeniz ile ticaret yapma isteğinin olduğunu iletti.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’da, Trabzon iş dünyasının özellikle ilk sırada Rusya Federasyonu çalışma isteğinde bulunduğunu belirterek,” Rahat ulaşımın olmadığı bir ülke ile ticareti geliştirmek çok kolay değil. Bu nedenle Krasnodar ile Trabzon arasında uçak seferlerinin başlatılmasını istiyoruz. Bu alanda Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu’nun desteğinin önemlidir. Ne yapıp edip uçak seferlerini başlatmalıyız. Bunun için davette bulunduğumuz konuklar ile bir önce Trabzon’da görüşmede bulunmak istiyoruz.”diye konuştu.

 
 
 
 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 3332

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com