Rehber :
   
Oto Kuaför ve Halı Yıkama Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.11.2009
İnternetten yapılan taleplere 15 gün içerisinde cevap verilecek


İnternetten yapılan taleplere
15 gün içerisinde cevap verilecek


BİMER artık çok daha hızlı

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu'na dayalı olarak Başbakanlığın 2006/3 sayılı genelgesi ile Trabzon Belediyesi'nde de kurulan kısa adı BİMER olan Başbakanlık İletişim Merkezi'nin iş ve işlemlerinin daha düzenli işleyebilmesi için bir genelge yayınladı.

       BİMER'in daha aktif hale getirilmesi için yayınlanan genelgede vatandaşların taleplerinin daha çabuk değerlendirilmesi için yayınlanan 7 maddelik genelgede vatandaş tarafından belediyeye internet üzerinden yapılan başvuruların 15 iş günü içerisinde değerlendirilip ilgili birimlere mutlaka gönderilmesi istendi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yayınladığı genelgede şu görüşlere yer verildi. "Belediyemize internet yoluyla gönderilen yazılar BİMER yetkilisi veya kullanıcısı tarafından ilgili birimlere gönderilmesi sağlanır. Birimler bilgi edinme başvurularıyla ilgili cevaplarını yazılı veya elektronik ortamda 15 iş günü içerisinde başvuru sahibine bildirir. Birimler başvuru sahibine göndermiş oldukları belgenin onaylı bir kopyasını BİMER Koordinatörüne veya yetkilisine verir. Birimler başvuru sahibinden bilgi ve belgenin maliyet tutarı kadar bir ücreti bütçeye gelir kaydedilmek üzere tahsil edebilir. Her birim 4982 ve 3071 sayılı kanunların uygulanmasıyla ilgili bir personel görevlendirir. BİMER Yetkilisi kısa yoldan başvuru sahibine bilgi verebilmek için gizlilik derecesi olmayan her türlü bilgi ve belgeyi birimler isteyebilir"

Toplam Okunma Sayısı : 1627

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com