Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.11.2009
Trabzon Belediyesi'nin 20 saatlik kesintisiz çalışması


Trabzon Belediyesi'nin 20 saatlik kesintisiz çalışması neticesinde sel hasarsız atlatıldı


       Trabzon'da dün sabahtan itibaren etkili olan aşırı yağış neticesinde Deliktaş'taki Acele Sokak'ta bulunan bir evin üzerine kaya düştü. Kayanın düşmesi neticesinde 2 kişi hayatını kaybetti. Yağış gece saatlerinde etkisini arttırınca herhangi bir su baskınına karşı Trabzon Belediyesi ekipleri gece boyunca yoğun mesai yaptı. Yağışlar neticesinde Dereboyu Sokak'ta bulunan Şükürhan'ın alt katına su basarken belediye ekipleri olaya anında müdahale etti. Dün gece etkili olan yağışlar neticesinde Erdoğdu Mahallesi Şelale Sokak'ta toprak kayması sonucu ara sokak bir süreliğine trafiğe kapanırken Trabzon Belediyesi ekipleri tarafından 2 saatlik bir çalışma neticesinde yol yeniden trafiğe açıldı, .

       3 hafta önce Kadınlar Pazarı'nın bulunduğu alanda yaşanan sel olayının benzeri dün gece bir kez daha yaşandı. Kadınlar Pazarı'nın altından geçen Tabakhane Deresi'nin tıkanması ve suyu kaldırmaması nedeniyle Piyasa Meydanı olarak bilinen yerde yine su yükseldi.

       Trabzon Belediye Başkan Vekili Osman Necip Sevinç ve belediye başkan yardımcısı Ergin Aydın 22:00'dan başlayarak sabaha kadar yürüttüğü çalışmalar neticesinde söz konusu alanda önemli bir su baskını olayı yaşanmadı.

       Ankara'da TOKİ ve YÖK ile görüşmelerini sürdüren Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'da Başkan Vekili Osman Necip Sevinç'ten sürekli bilgi alırken Pazarkapı bölgesinde bulunan esnafın dükkanlarının zemininde bulunan malzemelerini daha yüksek raflara çıkartması istedi Belediye bunun üzerine esnafa bu konuda hem yazılı hem de sözlü olarak tebligatta bulunarak olası bir maddi kaybında önünü geçildi.

       Özellikle Çukurçayır ve Gölçayır'daki dere yatağına ve kıyısına dökülen hafriyatların dereyle birlikte sahile inmesinden dolayı derenin ağzının tıkandığı ve bu nedenle derenin taştığı belirtildi.

       Trabzon Belediyesi ekipleri Tabakhane Deresinin menfez yoklama bacalarından 30 kamyon hafriyat malzemesini sürekli çalışarak çıkarttı.

       Trabzon Belediye Başkan Vekili Osman Necip Sevinç sabaha karşı 04:00 sularında yaptığı açıklamada suyun akışının sağlanması için Moloz Kavşağı'ndaki devlet sahil yolu asfaltının açılarak menfezin kırıldığını kaydederek, "Gündüz saatlerinde başlayan akşam saatlerinde şiddetini arttıran sağanak yağış neticesinde belediye olarak alarm durumundaydık. Trabzon'da metrekareye son 12 saatte 50 kilogram yağmur düşeceğini belirtmişti. Bu tahminleri doğru çıktı. Şu anda Cumartesi sabahı 4 itibari ile Piyasa Meydanı denen bölümde yine su yükseldi. Tüm ekiplerimizle dün saat 16:00'dan itibaren çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda dükkanlardan Şükürhan'ın dışında suyun bastığı veya yükseldiği başka bir yer yok. Ancak yağışın devam etmesi nedeniyle Moloz kavşağının altında kalan menfezi kırıyoruz. 2 makine ile kırma ve yükleme devam ediyor. Sular şu an itibariyle yükselmiyor. Ama Trabzon Belediyesi olarak sürekli alarm halindeyiz." dedi.

       Trabzon'un üst kısmında gelen Tabakhane Deresi'nin dere yatağına dökülen hafriyatlara karşı görüntülü denetleme sisteminin getirilmesi gerektiğini ifade eden Sevinç, "Köpek barınağı kısmında ve onun yukarısındaki Çukurçayır bölgesinde dere kenarlarına dökülen hafriyat dereyle birlikte yıkanarak kum olarak buraya geliyor. 30 kamyon teressübat çıkarttık. Halkımız tarafından kaçak olarak dere kenarlarına dökülen hafriyatların diğer vatandaşlarımıza zararı oluyor. Bunlar düşünülmeden yapılıyor. Bu bilinçsizce yapılan malzeme dökümlerine kolluk güçlerinin ve ilgili kurumların yaptıkları denetimler yeterli olmuyor. Bu bölgelere kamera koymak suretiyle görüntülü denetim yapılması gerekiyor. Başka çaremiz yok. Yoksa ki Tabakhane Deresi'nin normal şartlarda metrekareye süreç içinde düşen 60-70 kilogramlık suyu taşıyabilme kapasitesi var. İnşallah Tabakhane Dönüşüm Projesi kapsamında bu derenin güzergâhında bulunan binaları kamulaştırıp derenin üstünü açmak suretiyle bu sorunların üstesinden geliriz" diye konuştu.

       Öte yandan yaşanan yağışların neticesinde bu sabah Kaymaklı Mahallesi'nde yaşanan heyelan sonucu iki kişi hayatını kaybetti.

       Bu sabah 7.20'de meydana gelen olayda evin başında bulunan dağdan kopan bir kayanın düşmesi sonucu Turan Kurt (58) ve Ayşe Kurt (55) çiftinin hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Hayatını kaybedenlerin Trabzon Belediyesi personeli Niyazi Kurt'un anne ve babası oldukları belirtildi.

       Kaya çiftinin cesedine ulaşmak için Trabzon Belediyesi ile Sivil Savunma ekipleri 4 saatlik bir çalışmadan sonra eşlerin cesetlerine ulaşabildi.

Toplam Okunma Sayısı : 2859

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com