Rehber :
   
Kurumlar
İl Kültür Turizm Müdürlüğü
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası
Trabzon Valiliği
Trabzon Mes. Eğit. Bil. Mer.
Beşikdüzü Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.11.2009
İki Bakan'dan Trabzon Belediyesi'ne Çalışmalarından Ötürü Teşekkür


Acele Sokak Afet Kapsamı'na Alınıyor
İki Bakan'dan Trabzon Belediyesi'ne Çalışmalarından Ötürü Teşekkür


       Trabzon'un Kaymaklı Mahallesi'ne bağlı Acele Sokak'ta olan ve heyelan tehlikesi altında bulunan konutların afet kapsamına alınması için çalışma başlatıldı. Trabzon Belediyesi tarafından söz konusu yerde bulunan 7 binanın tedbir amaçlı boşaltılmasından sonra belediye tarafından bu bölgede bulunan binalarının tamamına yakınının afet kapsamına alınması ve yapılaşmanın son bulması için proje hazırlığına başlandı.

       Bugün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir Trabzon'a gelerek dün kaya düşmesi sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği Kaymaklı Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette iki bakandan Kaymaklı Mahallesi Acele Sokak'ta bulunan binaların afet kapsamına alınması istendi. Başkan Gümrükçüoğlu, "İki can burada gitti. Biz belediye olarak yeni kayıpların olmaması için 7 binayı hemen boşalttık. Buranın mutlaka afet kapsamına alınması gerekiyor. Bu konuda sizlerden yardım ve destek bekliyoruz" dedi.

       Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir ise Trabzon Belediyesi'nden buranın afet kapsamına alınması için rapor hazırlamasını istedi.

       Demir afetlere karşı mücadele konusunda 7 yıldan buyana önemli çalışmaların olduğunu ifade ederek, "Afet olmadan afeti engellemek için çalışıyoruz. 2010 yılında itibaren Afet Yönetim Grubu Başbakanlığa bağlanıyor. Ancak halen Bayındırlık Bakanlığı bünyesinde. Burada yaşanan ve kaya düşmesi sonucu iki vatandaşımızın ölümünden dolayı bugün buradayız. Burasını yerinde görmek için geldik. Ölenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Buradaki yapılaşmanın risk altında olması iyi değil. Bunları düzeltmemiz gerekiyor. 30-40 yıl önce yapılan bu binaları buradan kurtarıp iskan durumundan çıkartmalıyız. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

       Heyet daha sonra Pazarkapı Mevkii'ne geçerek burada incelemelerde bulundu. Bölgedeki Karayollarına ait Moloz'daki kavşakta Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'e olay yerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gümrükçüoğlu "Yıllar önce derelerin üzerleri kapatılmış ve yapılaşmaya gidilmiş. Trabzon'un güney kesiminde bulunan dere yataklarına gelişi güzel dökülen her türlü malzeme yağışların etkisiyle birlikte buralara geliyor. Derenin üstünün açık olmamasından ötürü herhangi bir tıkanıklık durumunda su seviyesi yükseliyor ve su baskınları oluyor. Belediye olarak belli yerlerde yolu delerek derenin içerisinde biriken malzemelere çıkartıyoruz. Önceki gün yağan yağmurdan sonra dereden 30 kamyon teressübat çıkarttık. Bu konuda bu derelerin üzerlerini en kısa sürede açmamız gerekiyor. TOKİ ile birlikte dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz ve buraları imardan arındırıyoruz" dedi.

       Bakan Demir yaşanan olaydan sonra ortaya çıkan zararın giderilmesi için bakanlık olarak her türlü desteği Trabzon'a verecekleri kaydetti.

       Her iki Bakan yağan yağışlara rağmen Trabzon'da ciddi bir su baskınının olmamasından ötürü de Trabzon Belediyesi'ne çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

       Heyet ardından Trabzon Balıkçı Pazarı'na giderek esnafa hayırlı işler dileğinde bulundu. Her iki bakan daha sonra Giresun'a hareket etti.

Toplam Okunma Sayısı : 2523

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com