Rehber :
   
Tekstil ve Konfeksiyon
Saka Giyim
Dizayn Tekstil
Meryem İç Giyim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.11.2009
Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı


Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve bir grup öğretmeni makamında kabul etti.

            Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti gençliğe emanet ettiğini ifade eden Vali Kızılcık, “Ulu Önder aslında Cumhuriyeti sizlere emanet etti. Çünkü bu gençliği en iyi şekilde, sağlam karakterli, dünyaya açık ve dünyadaki gelişmeleri okuyabilen gençler olarak yetiştirmekte sizlerin elinde. Ulu Önder genç nesilleri sizlerin yetiştireceğini ifade ederek sizlere olan güvenenini ifade etmiştir.” şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık, daha sonra Trabzon Lisesi Konferans Salonu’nda, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Bilgi çağı olan 21. yüzyılda, bilginin öğretilmesi, kullanılması ve bilgiden faydalanılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğünü ifade eden Vali Kızılcık, Ulu Önder Atatürk’ün “Benim 2 ordum var, birisi silahlı kuvvetler, diğeri irfan ordusu” dediğini anımsatarak, “İrfan ordusunun milletimizi, devletimizi 20. ve 21. yüzyılda nerelere taşıdığını hepimiz görmekteyiz” dedi.

Vali Kızılcık, gelişmiş ülkelerde, eğitimin de gelişmeye paralel olarak geliştiğinin görüldüğünü belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Başöğretmen Atatürk, bu gerçeği 1920’li yıllarda öngördüğü için geleceğin, irfan ordusunun mensubu olan siz öğretmenlerin eseri olacağını ifade etmiştir”

İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı da Atatürk’ün öğretmenlik mesleğine çok büyük önem verdiğini belirterek, “Ulu önder Atatürk öğretmenlik mesleğine çok büyük bir onur ve saygınlık kazandırmıştır. Hepimizin gelişmesinde öğretmenin alın teri vardır. Her bilimsel eserde, şifa bulan her hastada öğretmenin nefesi var.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini Vali Kızılcık verdi.

Vali Kızılcık, daha sonra emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verdi.

 IMG_9838

IMG_9923

IMG_9886

IMG_9867

IMG_9862

Toplam Okunma Sayısı : 1898

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com