Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
26.11.2009
Vali Selden Zarar Gören Düzköy İlçesinde İncelemelerde Bulundu


Vali Kızılcık, Selden Zarar Gören Düzköy İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 21 Kasım Cumartesi günü kentteki etkili yağış sonucu Düzköy ilçesinde evleri heyelanda yıkılan vatandaşların bundan sonra daha sağlıklı yerlerde yaşamaları için kendilerini hak sahibi yapacaklarını söyledi.

Vali Kızılcık, Düzköy ilçesine bağlı Çalköy beldesindeki Çiğdemli köyünde meydana gelen heyelan sonucu yıkılan iki binanın bulunduğu alanda incelemelerde bulundu, olaydan etkilenen vatandaşların sorunlarını dinledi.

Yıkılan binaların yanındaki incelemeleri sonrası açıklama yapan Vali Kızılcık, köyde bir süre önce yaşanan afette 2 binanın yıkıldığını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Maalesef orada yaşayan 5 ailemiz evsiz kaldı. Biz onları, bir an önce diğer vatandaşlarımız gibi hayatlarını devam ettirebilmeleri için diğer evlere yerleştirdik. Bildiğiniz gibi önümüz bayram. Onların da diğer vatandaşlarımız ve bizler gibi bayramı coşkuyla yaşayabilmeleri için gerekli ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla çalışma başlattık.”

Söz konusu ailelerin şu anda bir ihtiyaçları bulunmadığını belirten Vali Kızılcık, “Burada meydana gelen afet nedeniyle kendilerinin hak sahibi olabilmeleri için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile temasa geçerek uzmanlar getirttik. Bayındırlık İl Müdürlüğü personeliyle ortaklaşa bir çalışma yapılacak ve bir an önce hak sahibi olabilmeleri, yeni eve taşınabilmeleri için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

“Bölgede yıkılmamış olmasına rağmen boşaltılan bazı evlerimiz var.” diyen Vali Kızılcık, “Onların da yapılacak jeolojik inceleme sonucunda gerekiyorsa hak sahibi olabilmeleri için gerekli çalışma tamamlanıp bu evlerde yaşayan vatandaşlarımızın, zemini daha sağlam yerlerde evler yaparak yaşamlarını idame ettirmelerini sağlayacağız” dedi.

Köyde kapanan bir yolun da ulaşıma açılması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Vali Recep Kızılcık, “Çiğdemli köyünde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Bundan sonra daha sağlıklı yerlerde yaşamaları için kendilerini hak sahibi yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Maddi zarar geri gelir. Önemli olan cana zarar gelmemesidir. Bu da bizim tesellimizdir” ifadelerini kullandı.  

Vali Kızılcık, daha sonra yanına gelen ve yakınları heyelandan etkilenen Hemdiye Aydın ile bir süre sohbet etti. Daha önce köyde yaşanan bir heyelanı anlatırken mani söyleyerek kendisine ‘uşağum’ diye hitap eden Aydın’a, ‘teyzeciğim’ diye seslenen Vali Kızılcık, Hemdiye Aydın’a yardım sözü verdi.

Vali Kızılcık, aynı beldedeki Çiğdemli İlköğretim Okulu’nu da ziyaret edip öğrencilere kırtasiye malzemesi, kitap, oyuncak ve çikolata dağıttı. Okulun 3. sınıf öğrencisi Ayşenur Birinci’nin sırasına oturan Vali Kızılcık, Ayşenur’a kitabını açtırıp bayram konulu bir yazı okuttu. Okulda anasınıfı ve bilgisayar sınıfını beğenen Vali Kızılcık, okul yönetici ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Vali Kızılcık, Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal’ı da makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyaretin ardından Vali Kızılcık, selden zarar gören aileler ile öğretmenevinde birlikte yemek yedikten sonra Düzköy ilçesinden ayrıldı.

 IMG_9968

IMG_9954

IMG_9964

IMG_9988

IMG_9991

IMG_9998

IMG_9994

Toplam Okunma Sayısı : 2237

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com