Rehber :
   
İletişim
Raykom İletişim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.11.2009
2010 Yılı Türkiye'de Japon Yılı olarak kutlanacak:


 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Ve TTSO Meclis Başkanı M.Şadan Eren, 2010 yılının Türkiye’de Japon yılı olarak kutlanacağını anımsatarak, Japon yatırımcıların Anadolu'da hem Türkiye'nin potansiyelini göreceğini hem yatırım fırsatlarını araştıracağını söyledi.

BAŞKAN EREN TÜRK HEYETİ İLE JAPONYA VE VİETNAM’DA TEMASLARDA BULUNDU

Başkan Eren,, Devlet Planlama Teşkilatı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı desteğiyle, TOBB ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) işbirliğinde düzenlenen ''İSEDAK İş Forumu''nda geçtiğimiz günlerde, Türk-Japon İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Türk-Vietnam İş Konseyi Başkanı Necati Abacıoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da bulunduğu, sınırlı sayıda katılımcıyla yaptıkları Japonya-Vietnam gezisine ilişkin olarak bilgilendirmede bulundu.

İSTİHDAM YARATAN GREENFİELD YATIRIMLARI İNCELENDİ

Japonya’nın dünyanın en fazla Greenfield yatırım gerçekleştiğini aktaran Başkan M.Şadan Eren,” Greenfield yatırımları en fazla istihdam yaratmakla ön plana çıktı. Türkiye heyeti olarak Japonya da bu çalışmalara odaklanarak ülkemizde de uygulanabilirliği incelendi.”dedi.

Eren,”Greenfield yatırımı yapılırken teknoloji transferi yapılıyor. Japonya bir ülkeye yatırıma kendi Ar-Ge'si ile birlikte gidiyor. Türkiye'nin de bu teknoloji ve Ar-Ge'yi daha fazla çekebilmeli.”diye konuştu.

TRABZON-JAPONYA ARASINDA YÜRÜTÜLEN PROJELER ARTACAK

Trabzon’da Japonya ile ortaklaşa yürütülen çeşitli çalışmalar olduğunu vurgulayan Başkan M. Şadan Eren, özellikle, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nde Kültür Balıkçılığı, DOKAP kapsamında JAİKA ile turizm ve kırsal alanda istihdam çalışmalarına halen devam edildiğini ve başarılı sonuçlar elde edilmiş olduğunu söyledi.

2010 YILI TÜRKİYE DE JAPON YILI ETKİNLİKLERİ

Türkiye’de 2010 yılının Japonya yılı olarak kutlanacağını bildiren Başkan M. Şadan Eren, Türk heyetinin bu kapsamda ön görüşmelerde bulunmak için bu ülkeye gittiğini, önümüzdeki yıl Japonya’dan yatırımcıların daha fazla Türkiye’ye ve bölgemize gelmesinin teşvik edildiğini bildirdi.

Japon Yılı kapsamında Kasım 2010'da, Türkiye'deki yatırım fırsatlarının anlatıldığı Japon
İş Konseyi Toplantısı düzenleneceğini aktardı.

Anadolu'da 3 şehirde Mitsubishi sponsorluğunda Kaizen Eğitim Seminerleri düzenleneceğini, şehir sayısının artmasının planlandığını ve böylece Japonlar'ın Anadolu'da, hem Türkiye'nin potansiyelini göreceğini hem yatırım fırsatlarını araştıracağını kaydetti.

JAPONYA PAZARINDA HER TÜRLÜ TÜRK MALININ ALICISI VAR

Başkan M. Şadan Eren, Türkiye'nin Japonya'da her türlü sektörde mal satabilme şansı bulunduğunun dikkat çekerek,”713 milyar dolarlık ithalat yapan Japonya'ya Türkiye'nin 300 milyon dolar civarında ihracat yapıyor.Japonya'ya ihracatımız 50'nci sıralarda, Japonya'daki bizim yerimiz 50'nci sıralarda. Biz kalite üretiyoruz, fiyat rekabeti yapabiliyoruz. Bu pazarda olmalıyız?'' diye konuştu.

VİETNAM BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞME

TOBB Yönetim Kurulu ve TTSO Meclis Başkan M. Şadan Eren, Vietnam temasları konusunda da ayrıca bilgilendirmede bulundu.

Türk heyetinin Vietnam Başbakanı Nguyen Tan Dung ile görüştüklerini ifade eden Başkan M. Şadan Eren,” Güneydoğu Asya'da yeni bir Çin ortaya çıkıyor: Vietnam. Türk yatırımcısı, müteahhidi, turizmcisi, sanayicisi için, o bölgeyi elinin altına alabilmek için müthiş bir fırsat ve tam bizim iş yapma biçimimize de uygun. Türk yatırımcısı için fırsatlar sunuyor.”dedi.

Türkiye'nin Vietnam'ı Avrupa pazarına taşırken, Vietnam'ın Türkiye'yi ABD pazarına taşıyabileceğini vurguladı.

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2339

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com