Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.10.2008
Başkan Canalioğlu U.K.K. Başkanlığını devretti


Başkan Canalioğlu
Uluslararası Karadeniz Kulübü Başkanlığını devretti.

   

       3 yıldan bu yana Uluslararası Karadeniz Kulübü'nün Başkanlığını yürüten Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu beraberindeki heyetle Ukrayna'nın Sivastopol kentinde düzenlenen yönetim kurulu ve genel kurul toplantısına katıldı.

   

       9 ülkeden 26 ilin üyesi bulunduğu Uluslararası Karadeniz Kulübü'nün Ukrayna'nın Sivastopol kentinde düzenlenen 19. genel kurul toplantısına beraberinde Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkan Yardımcıları Orhan İlarslan ve M. Erdal Çağdaş, KTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ve kulübün sekreteryasını yürütmekle görevli 9 kişilik bir heyetle katılan Başkan Canalioğlu, 3 yıllık görevini genel kurula katılan üyelerin oybirliği ile Yunanistan'ın Kavala kenti Belediye Başkanına, Yürütme Kurulu Başkanı Şadan Eren'in görevi ise Kavala Ticaret Odası Başkanına devredildi.

>

       Uluslararası Karadeniz Kulübü'nün üye iller arasındaki kültür, sanat, spor, turizm ve ticari ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar yaptığını belirten Başkan Canalioğlu, "UKK yaptığı etkinliklerle ülkeler arasındaki sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlamaktadır. Trabzon olarak 3 yıllık görev süremiz içerisinde üye iller arasında önemli çalışmalar yaptık. Bu süre içerisinde toplantıların düzenlendiği ülkelere kentimiz milletvekili, Valisi, iş adamları ve Belediye meclis üyeleri ile katılmak suretiyle kulübe verdiğimiz önemi gösterdik" dedi.

       11 Ekim Cumartesi günü yapılan yönetim kurulu toplantısında üyelerin çoğunluğu, Uluslararası Karadeniz Kulübü başkanlığı için AB üyesi olan Yunanistan'ın Kavala kentini, Yürütme Kurulu Başkanlığına Kavala Ticaret Odası Başkanını, boşalan yönetim kurulu üyeliği için de Gürcistan'ın Batum kentini önerdiler. Yönetim Kurulu, tavsiye kararını bir gün sonra genel kurula getirdi ve yapılan oylama sonucu Yunanistan'ın Kavala kenti 3 yıl için UKK Başkanlığına, Batum kenti ise yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Kulübün 2009 yılı Mayıs ayında yapılacak olan yönetim kurulu toplantısına ise Batum kenti ev sahipliği yapacak. Belediye başkanı M.Volkan Canalioğlu toplantının sonunda Ukraynalı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trabzon heyeti daha sonra Simferepol kentine giderek burada uzun yıllar sürgünde hapiste yatan Kırım Türkleri lideri ve Ukrayna milletvekili Mustafa Cemiloğlu'nu ziyaret ettiler. Cemiloğlu, Türkiye'nin bölgedeki önemine değinerek, Türkiye ile ilişkilerinin hiçbir zaman kopmadığını, her geçen gün daha da ileriye gittiğini söyledi.

14 Ekim 2008 Salı
Toplam Okunma Sayısı : 2072

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com