Rehber :
   
Orman Ürünleri
Şangün Orman Ürünleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
29.11.2009
Trabzon Valiliğinden Türkiye'ye Örnek Olacak Bir Toplantı...


Türkiye’ye Örnek Olacak Bir Toplantı

Trabzon Valiliği Yerel Eşitlik Birimi koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Kadın Platformu ortaklığıyla kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele kapsamında il genelinde çalışma başlatıldı.

Bu çerçevede 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi Özgür Sitesi Lokali’nde ‘Kadına Karşı Şiddet ve Mücadele’ konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olan 25 Kasım’da düzenlenen toplantıya, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Cumhuriyet Savcısı Avni Arslan, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Toplum Merkezleri Müdürü Asuman Çebi, Belediye Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Sezgin Yılmaz, BM Trabzon Koordinatörü Sinem Mısırlıoğlu, Trabzon Kadın Platformu Temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Vali Kızılcık, toplantı ile Trabzon’da Türkiye’ye örnek olabilecek bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Toplumun her kesiminin ortak hareket ederek kadına karşı var olan şiddetin ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden Vali Kızılcık, “Aslında Valilik Eşitlik Birimi, sivil toplum kuruluşları ve mahalle sakinlerimiz el birliği ile toplumumuzda var olan kadına karşı şiddet sorununu dile getirip bunun ortadan kaldırılması için çalışmak durumundadır.” dedi.

“Hepimizin birer anne evladı olduğunu, hepimizin birer kız çocuğu sahibi baba olduğunu unutmamalıyız” diyen Vali Kızılcık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hanımlar açısından da hepimizin birer babamız olduğu veya evli olanlarımızın bir eşinin olduğu gerçeğinden hareketle toplumsal olarak karşı karşıya kaldığımız bazı sorunları dile getirmek, bu sorunların ortadan kaldırılması için çözüm yollarını hep beraber önermek ve geliştirmek için bu toplantıyı düzenliyoruz.”

Düzenlenen toplantıların amacına ulaşması temennisinde bulunan Vali Kızılcık, “Bu projenin, bu düşüncenin arkasında devletimizin olduğunu, milletimizin olduğunu, sivil toplum kuruluşlarımızın olduğunu, hanımlarımızın olduğunu, beylerimizin olduğunu bir kere daha ilan etmek istiyorum. Aslında bu toplantılarla yapmaya çalıştığımız, hiç bilinmeyeni ifade etmek değil, hepimizin çok iyi bildiği ama zaman zaman belki istemeyerek, belki eksik bilgiden kaynaklanarak düştüğümüz yanlışlardan kaçınmayı sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.

Vali Kızılcık, yapılan toplantıların bir birimize daha saygılı, birbirimizi daha çok seven, huzurlu birer aileler ve toplum haline gelinmesine katkı sağlaması temennisinde bulundu.  

Daha sonra Cumhuriyet Savcısı Avni Arslan da kadına şiddetin cezai müeyyidesi hakkında bilgi verdi. Toplum Merkezleri Müdürü Asuman Çebi ise kadının toplumsal hayattaki yeri ve konumu hakkında bilgi verirken, BM Trabzon Koordinatörü Sinem Mısırlıoğlu ise yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi aktardı.

Öte yandan ‘Kadına Karşı Şiddet ve Mücadele’ çalışmasının il merkezinde belirlenecek 10 pilot mahallede ve tüm ilçelerde belirlenecek kahvehanelerde, emniyet mensupları, sosyal hizmet mensupları ve kadın platformu temsilcileriyle bilgilendirme toplantılarını kapsadığı belirtildi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede yer alması gereken tüm aktörlerin birlikteliğiyle gerçekleştirilen çalışmanın amacı, şiddetin önlenmesine yönelik Türkiye’nin imzaladığı uluslararası anlaşmalar ve iç hukuk hükümlerinin hayata geçirilmesini, vatandaşların konuya yönelik bilgilendirilmelerini ve kadınların destek hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamaktır.

 IMG_0015

IMG_0021

Toplam Okunma Sayısı : 2123

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com