Rehber :
   
Ev Tekstili ve Halıcılık
Güven Ev Tekstili ve Halıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.11.2009
Başkan Hacısalihoğlu: 2010'da Alış-veriş çeki ile halkın alım ..


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) meclis üyeleri kurban bayramı törenİ için bir araya geldi..TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bayramlaşma töreninin güzel bir gelenek olduğunu oda meclis üyelerinin bu konuda gösterdiği hassasiyete teşekkür etti..

Eren ve Hacısalihoğlu, meclisin birlik ve beraberliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, “ Tüm oda üyeleri ve meclis üyeleri başta olmak üzere Türk halkının ve İslam dünyasının kurban bayramını kutlarız” mesajı verdi.

Bayramlaşma töreninde, ekonomik konulara değinen TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Bizler birlik ve beraberlik içinde olarak, dışarıya da bu sıkıntılı günlerde moral vermeliyiz.”diye konuştu.

Piyasanın nabzını en iyi bankaların tuttuğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, bu sektör yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde sorunun büyük olduğunun vurgulandığını ifade etti.

Zamanın neyi getireceğinin kestiremeyeceklerini belirterek,” Her şeye rağmen olumlu düşünmek zorundayız. Kurban bayramı gibi dini bayramlarımızla biraz moral bulmalıyız.”dedi.

HÜKÜMET KISA VADELİ TEDBİR YERİNE UZUN VADELİ TEDBİRLERİ PİYASAYA SÜRMELİ

Hükümetin altı aylık kısa vadeli çözümlere yöneldiğini ancak, ekonomik sorunların çözümünde uzun vadeli tedbirlere ihtiyaç bulunduğunu anımsattı. Hacısalihoğlu, en azından bir yıl ve daha uzun vadeli çözümler getirilmesi gerektiğini savundu.

2010’DA BOŞA GİTMESİN, HALKIN ALIM GÜCÜ ARTIRILSIN

2010 Yılının boşa gideceğinin, ekonominin toparlanmasının karşısında zorluklar olduğunu aktaran Başkan Hacısalihoğlu,”İşin özünde halkın alım gücünün yetersizliği vardır. Bu nedenle alım gücünü artıran tedbirleri düşünmemiz gerekiyor. Bu deneyimi Özal döneminde yaşadık. Alım gücünün artması piyasaları canlandırmak için önemli bir çözüm oluşturuyor. Krizden çıkmak için hükümetimiz de halkımızın alım gücünü artırması denenmelidir.”görüşlerini aktardı.

DAHA ÖNCE DÜŞÜNÜLEN ALIŞVERİŞ ÇEKİ BİR YIL BOYUNCA HALKA VERİLMELİ

Çeşitli çevreler tarafından gündeme getirilen alış-veriş çeklerinin halka dağıtılması projesinin bir yıllığına uygulamaya sokulması gerektiğini ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:” En azından bu kriz döneminde halkın alım gücünü artırmak için alış-veriş çekleri uygulaması yapılabilir. Bu proje bir yıl devam ettirilebilir. Piyasanın canlanmasına fırsat verebiliriz.”

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2269

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com