Rehber :
   
Ev Tekstili ve Halıcılık
Güven Ev Tekstili ve Halıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.12.2009
Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi yıkım çalışmaları devam ediyor.


Zağnos'ta yıkımlar devam ediyor


       Trabzon Beledyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttükleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. etabında yıkım çalışmaları devam ediyor.

       125 binanın bulunduğu Zağnos Köprüsü ile Kahramanmaraş Caddesi arasında kalan 2. etapta şu ana kadar 121 bina sahibi ile anlaşmaya varılırken 97 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Trabzon Belediyesi kamulaştırma yapılan diğer binalarda yıkım çalışmalarına devam ediyor. Projenin 2. etabında şu ana kadar kamulaştırma yapılan hak sahiplerine şu ana kadar 19 milyon 500 bin TL para ödendi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ ile Trabzon belediyesinin ortaklaşa yürüttükleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. etap kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, " Zağnos Köprüsü ile Kahramanmaraş Caddesi arasını oluşturan 2. etap kapsamında 125 bina bulunuyor. Bina sahiplerinden 121'ile anlaştık. Anlaşma yapılan binalardan 97'sinin yıkımını gerçekleştirdik. Geriye kalan binaların yıkımı devam ediyor. Projenin 2. etap kapsamında kamulaştırma yapılan hak sahiplerine 19 milyon 500 bin TL ödeme yaptık. Zağnos, Tabakhane, Ayasofya Müzesi etrafı, Bahçecik ve Çömlekçi kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla Trabzon'u çağdaş bir şehir haline getireceğiz""dedi.

       Tabakhane Vadisi'nin 2010 yılının başından itibaren kamulaştırma ödemelerine başlanacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Zağnos'tan sonra Tabakhane'ye de hızlı bir giriş yapacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren buranın kamulaştırma işlemlerine başlayacağız" ifadelerine yer verdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1898

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com