Rehber :
   
Doğalgaz ve Kalorifer Tesisatı
Ortes Tesisat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.12.2009
3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde Anadolu Görme Engelliler Derneği.


Devlet Engelli Vatandaşlarla Kucaklaştı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla Anadolu Görme Engelliler Derneği, Trabzon Sakatları Koruma Derneği ve Trabzon Umuda Destek Derneği Başkanları ve üyelerini makamında kabul etti.

Dünya Özürlüler Günü’nü kutlayan Vali Kızılcık, “Engelli vatandaşlarımızın özrü olmayan insanlar gibi temel hak ve özgürlüklerinin olduğunu, onların da en güzel şekilde yaşama haklarının bulunduğunu bir kez daha tüm insanlığa duyurmak istiyoruz. Biz toplumumuzu renkleriyle, seslerin çeşitliliği ve ton farklılıklarıyla kabul ederek ancak huzurlu olabiliriz. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını yetkililere ve toplumumuza aktarması açısından 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.” şeklinde konuştu. 

Engelli vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi için bir çalıştay organize etmeyi planladıklarını ifade eden Vali Kızılcık, sivil toplum örgütleri ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacak çalıştayın eşi Sema Kızılcık’ın koordinasyonunda gerçekleştirileceğini söyledi.

Engelliliğin bir eksiklik ve noksanlık olmadığını dile getiren Vali Kızılcık, “Var olan bir farklılığın; bilim, kültür, sosyal, siyasal hayatın birçok alanında onların da çok şeyler yapabileceklerine yürekten inanıyoruz. İlimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın bedensel, duygusal, bilişsel, sosyal, kültürel, eğitsel gelişimlerini destekleyerek yaşam kalitelerini yükseltmek, engellilerin toplumsal hayatın her alanına diğer bireylerle eşit haklarla bağımsız ve aktif olarak katılımlarına imkan sağlamak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Özürlü vatandaşlarımız ise Vali Kızılcık’tan;

Belediye otobüslerine asansör sistemi kurulması, halk otobüslerinden indirimli veya ücretsiz faydalanması, hastanelerde engellilere öncelik tanınması, şehir içindeki trafik lambalarına görme engelliler için sesli ikaz sistemi kurulması, kaldırımların engelli vatandaşların yürümesine uygun hale getirilmesi, engellilere karşı duyarsız olan halkımızın bu konuda eğitilmesi, kamu kurumları içerisindeki otoparklardan engellilere yer ayrılması, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılan kömür yardımlarının herkesin evine teslim edilmesi, engelliler derneklerinin yapmış oldukları projelere valiliğin teknik destek sağlaması, köy yolu yapımı ve işitme engelliler için yapılan sınavlarda tercüman bulundurulması taleplerinde bulundular.

Engelli vatandaşlarımızın dile getirdiği bütün taleplerin not edildiğini belirten Vali Kızılcık, bu taleplerin hepsinin bir genelge ile tüm kurumlara yazılacağını ve bu isteklerin bizzat takipçisi olacağını söyledi.  

Bir engelli vatandaşımızın 6 aydır Maçka Kaymakamlığı’ndan söz verildiği halde sakat arabasını ve ev eşyası yardımını alamadığını ifade etmesi üzerine Vali Kızılcık, telefon ile Maçka Kaymakamı’nı arayarak sorunun giderilmesi talimatını verdi.

Araklı ilçemizdeki bir engelli vatandaşımızın ise evine olan ulaşım yolunun çok bozuk olduğunu ifade ederek Vali Kızılcık’tan yardım istedi. Vali Kızılcık’da ilçe kaymakamını arayarak yolun yapılması talimatını verdi.

Ziyaretin ardından Vali Kızılcık,  Anadolu Görme Engelliler Derneği, Trabzon Sakatları Koruma Derneği ve Trabzon Umuda Destek Derneği üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Genç engelli çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

IMG_0427

IMG_0423

IMG_0418

IMG_0402

Toplam Okunma Sayısı : 1931

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com