Rehber :
   
Mermer, Granit ve Maden
Şeker Mermer
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
05.12.2009
Bilgiyi Yakalayan Toplumlar Diğer Toplumlara Göre Daha Mutlu


Vali Kızılcık “Bilgiyi Yakalayan Toplumlar Diğer Toplumlara Göre Daha Mutlu”

Temel Yaşar Çoruh İlköğretim Okulu’nun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Hayırsever İşadamı Temel Yaşar Çoruh tarafından Trabzon’un Yenicuma semtinde yaptırılan okulun açılış törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, hayırsever işadamı Temel Yaşar Çoruh, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve davetliler katıldı.

            Türkiye’de son yıllarda özellikle eğitim alanında inanılmaz işler yapıldığını kaydeden Bakan Özak, bir memlekette, kazandığı parayla o memlekete sırtını dönmeyen hayırseverlerin var olduğu sürece aşılmayacak bir engelin olmayacağını söyledi.

Bilgiyi yakalayan toplumların diğer toplumlara göre daha mutlu olduğunu ifade eden Vali Recep Kızılcık, “Milletlerin ve devletlerin tarihine baktığımızda güncelliği yakalayan, çağdaş bilgiyle donanan, kısacası aydınlaşmış toplumların diğer toplumlara nazaran daha başarılı, daha ilerde ve daha mutlu olduklarını görüyoruz.” dedi.

Ulu Önder Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için gençleri çağın bilgisiyle donatmak gerektiğini kaydeden Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Milli eğitimimize özellikle son yılarda büyük ağırlık veriliyor. Devletimizin bütçesinin çok önemli bir kısmını artık milli eğitimimize, yani geleceğimize ayırıyoruz. Bu hizmetlerin daha kaliteli ve daha güzel sunulması için iş adamlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının devreye girmesi gerekiyor. İşte bu çerçevede Türk Milleti’nin hamiyet sever, hayırsever özelliği devreye girmekte ve ülkemizin her yerinde işadamlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız her alanda olduğu gibi özellikle milli eğitim alanında da, geleceğimizin daha aydınlık olması için yatırım yapmaktadır. Bundan da son derece mutlu olmaktayız.”

Hayırsever işadamı Temel Yaşar Çoruh’a teşekkür eden Vali Kızılcık, hayırsever işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının eğitime yaptıkları yatırımların, Ulu Önder Atatürk’ün bizlere gösterdiği hedefin Türk toplumu tarafından çok iyi anlaşıldığının göstergesi olduğunun da altını çizdi.

Konuşmaların ardından Bakan Özak ve Vali Kızılcık, okulu gezdi.

IMG_0466

IMG_0451

IMG_0454

IMG_0462

IMG_0457

Toplam Okunma Sayısı : 2355

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com