Rehber :
   
Tekstil ve Konfeksiyon
Saka Giyim
Dizayn Tekstil
Meryem İç Giyim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.12.2009
Başkan Hacısalihoğlu: Trabzon, Avrupa İşletmeler Ağı'nda


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak EEN Karadeniz Konsorsiyumu’nda yer aldığımız Avrupa İşletmeler Ağı açılış toplantısı Ankara’da yapıldı.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Müsteşar Yardımcısı Niyazi İlter, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Genel Müdürü Yusuf İnce, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile KOSGEB Başkan Yardımcıları Tuna Şahin ve Hasan Tanrıöven ile çok sayıda konuğun katıldığı toplantıya TTSO yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’da katıldı.

BAŞKAN M.SUAT HACISALİHOĞLU

Toplantı sonunda bütün konsorsiyum üyelerine plaket takdim edildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası adına TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu plaketini M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.

Avrupa İşletmeler Ağı, KOBİ'lere, ücretsiz olarak bilgi, danışmanlık, AB mevzuatı, pazar araştırma hizmetleri veriyor.
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Avrupa İşletmeler Ağı, Türkiye'de 34 ortağın bir araya gelerek oluştuğunu söyledi.

Trabzon’un da projeye dahil olduğunu ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, işletmelere yaptığı çağrıda Avrupa İşletmeler Ağı'na entegre olmalarını istedi.

TTSO aracılığı ile olan bu hizmete ulaşılabileceğini belirterek,  KOBİ'lerin yüz binlerce küçük ve orta büyüklükte işletmeye direkt ulaşabilecek, ortak arama, teknoloji transferi, ihracat imkânları, pazar araştırmaları yapabileceğini söyledi.

SANAYİ VE TİCARET BAKANI NİHAT ERGÜN

Toplantıda yaptığı konuşmada Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kriz dönemlerine talebin hemen herkes için daraldığını ancak, talebin daha çok, yeni fikri olmayanlardan kaçarak, yeni fikir ve ürün geliştirenlere doğru kaydığını ifade etti.
''Bu grupta yer almak isteyen KOBİ'lerimize Avrupa İşletmeler Ağı ücretsiz olarak bilgi, danışmanlık, AB mevzuatı, pazar araştırma hizmetleri verecek'' dedi.

KOSGEB BAŞKANI MUSTAFA KAPLAN

Tanıtım etkinliği toplantısında söz alan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise ;Ülkemizde 7 konsorsiyum tarafından Türkiye çapında hizmet verildiğini, Avrupa İşletmeler Ağı'nın Türkiye bütçesinin 2008-2010 yılları için yaklaşık 13.7 milyon Euro olduğunu KOSGEB tarafından sağlanan ek finansman ile KOSGEB Müdürlüklerinin projeler için kendi harcamalarının toplamının 5.7 milyon Euronun üzerinde olacağının öngörüldüğünü söyledi.

Avrupa İşletmeler Ağı'nın KOBİ'lere yönelik faaliyetlerine 3 ana konu altında gruplandığını belirten Kaplan: " Bu gruplardan birincisi; Ulusallaştırma ve Ticari İş Örgütleri, İkincisi; Yenilik Altyapı ve Teknoloji Transferi, Üçüncüsü ise; Yenilik Çerçeve Programının Tanıtılmasıdır. Avrupa İşletmeler Ağı'nın faaliyetleri kapsamında ülkemizde geçtiğimiz dönem içinde 26 binden fazla kişinin katılımıyla altıyüzden fazla yerel etkinlik organize edilmiştir" dedi.

REKABET EDEBİLİRLİK VE YENİLİK ÇERÇEVE PROGRAMI

Bu arada, Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı (2007-2013), Avrupa Birliği'nin, işletmelerin, KOBİ'lerin ve girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla uygulanan, toplam 3,6 milyar avroluk bütçesi ile bu alandaki çerçeve programlarının en büyüklerinde biri.
Üç alt bileşenden oluşan programın 2 milyar avroluk hacmi ile en büyük bileşeni olan Girişimcilik ve Yenilik Programı kapsamında, resmi olarak 20 Ocak 2009 tarihinden bu yana Sanayi ve Ticaret bakanlığı koordinasyonunda Türkiye'de faaliyetlerde bulunuyor.
Söz konusu program kapsamında hayata geçirilen en önemli araç Avrupa İşletmeler Ağı. Bu ağa KOSGEB, üniversiteler ve çeşitli illerde bulunan ticaret ve sanayi odalarından oluşan 7 adet konsorsiyumla dahil olundu.

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2224

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com