Rehber :
   
Kitap & Kırtasiye
Ant Kitap Kırtasiye
Nokta Kitabevi
Karaoğlu Kırtasiye
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.12.2009
Trabzon Süt Ürünleri Kümelenmesi Çalıştayı Yapıldı


Trabzon Süt Ürünleri Kümelenmesi Çalıştayı Yapıldı

Trabzon Süt Ürünleri Kümelenmesi Çalıştayı’na katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, toplantının tarım sektöründe çığır açacak bir toplantı olduğunu söyledi.

İnsanoğlunun yaşamanı sürdürebilmek için sağlıklı gıdaya ihtiyaç gösterdiğini ifade eden Vali Kızılcık, “Dünyada yaşanan globalleşmeyle birlikte son yıllarda özellikle gıda ürünlerinin fiyatlarında uluslararası yaşanan artışlar bize göstermektedir ki; tarım sektörüne insanoğlu yaşamının devam ettiği sürece gereken önemi vermek zorundayız.” dedi.

Süt ürünlerinde ve süt veriminde gelişmiş ülkelerin gerisinde olduğumuzu ifade eden Vali Kızılcık, “Gelişmiş ülkelerde bir büyük baş hayvandan yılda 5 tona yakın verim alınırken maalesef bu miktar bizde 1,5-2 ton arasında değişmektedir.” şeklinde konuştu.

Bu sorunun giderilmesi için bazı çalışmaların yapılması gerektiğini kaydeden Vali Kızılcık, “Bu çalışmalar hayvancılığın daha aktif hale getirilerek bir bakıma sözleşmeli hayvancılığı da teşvik ederek hem süt ihtiyacımızı hem de et ihtiyacımızı karşılayabilecek bir ortamın oluşturulması ve geliştirilmesi yönünde olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Hızlı sanayileşmenin ve globalleşmenin yaşandığı dünyamızda rekabet edebilmek için geleneksel yapının yeterli olmadığını kaydeden Vali Kızılcık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu ortamda rekabet edebilmek ve kapasitemizi arttırabilmek için geleneksel yöntemlerin, geleneksel yapının yeterli olmadığını, bunun üzerine modern bir şeyler koymamız gerektiğini, bu sorunun aşılması için de kümelenmenin önemli bir enstrüman, önemli bir araç olduğunu değerlendirmekteyiz.”

Daha sonra katılımcılara çalıştayın amaçları, süt ürünleri sektöründe trendler ve iletişim ve iş birliğinin önemi konularında bilgi verildi.   

IMG_0685

IMG_0689

IMG_0681

Toplam Okunma Sayısı : 1831

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com